HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! İsrail insansız hava aracını vurdu!

Reuters'ın haberine göre, İsrail ordusu Suriye sınırındaki Golan Tepeleri mevkiinden İsrail hava sahasına girmeye çalışan pilotsuz bir hava aracının vurularak düşürüldüğünü açıkladı. İsrail medyası, aracın Patriot önleme füzesiyle düşürüldüğünü duyurdu. İsrail, insansız hava aracının İran tarafından yapıldığını ve Hizbullah tarafından kullanıldığını açıkladı.

İran'da yayın yapan Fars haber ajansı da İHA'nın Hizbullah'a ait olduğu belirtti. Ajans ayrıca, hava aracının düşürme anını da Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Ordudan yapılan yazılı açıklamada ise, "Golan Tepeleri üzerinden İsrail hava sahasına sızmaya çalışan bir İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) düşürerek engelledik" ifadesine yer verildi.

Açıklamada söz konusu İHA'nın "İran yapımı olduğu ve Hizbullah tarafından kullanıldığı" da belirtildi.

ABD İLE İSRAİL İLK ORTAK FÜZE SAVUNMA ÜSSÜNÜ KURDU

Öte yandan, İsrail’in güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde, ABD ve İsrail tarafından kurulan ilk ortak füze savunma üssünün açılışının gerçekleştirildiği bildirildi.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberinde, İsrail Füze Savunma Komutanı General Zvika Haimovich'in, "ABD'li dostlarımızla İsrail'de ilk defa kurduğumuz askeri füze savunma üssünün açılışını yaptık." dediği belirtildi.

ABD bayraklarının askeri üs üzerinde dalgalanmaya başladığını belirten General Haimovich, bu adımın belirli bir olaya ya da potansiyel bir tehdide doğrudan tepki olmadığını, aksine 2014'teki Gazze savaşından alınan "dersler" ve istihbarat raporları çerçevesinde gelecekte olması muhtemel risklerin bir bileşimi olduğunu kaydetti.


En Çok Aranan Haberler