HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'da HDP operasyonunun yankıları

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile dokuz HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmaları Ukrayna medyasında da yer buldu. Bazı ajanslar ve internet siteleri gelişmeyi son

Ukrayna'da HDP operasyonunun yankıları

Demirtaş ve Yüksekdağ ile dokuz HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmalarına ilişkin bazı ajanslar ve internet siteleri gelişmeyi son dakika haberi olarak duyurdu.

“Türkiye’de en büyük muhalefet partilerinden birinin liderleri gözaltına alındı” başlığını kullanan RBC Ukraina ajansı, “Türkiye’de Halkların Demokratik Partisi, PKK ile bağlantılı olmakla suçlanıyor. Partinin iki lideri, terörle mücadele operasyonları kapsamında gözaltına alındı” diye yazdı.

“Türk polisi, Kürt muhalefet partisinin liderlerini gözaltına aldı” başlığını atan Unian ajansı, Demirtaş’ın, evinin kapısına polisler geldiğinde Twitter hesabından paylaştığı mesaja yer verdi.

112 TV kanalının internet sitesinde haber, “Türkiye’de muhalefet partisinin 11 üyesi ve liderleri gözaltına alındı” başlığı ile duyuruldu. Demirtaş’ın Twitter mesajının yer aldığı haberde, “Türkiye’de muhalif Kürt partisi HDP’nin liderleri ve parti üyesi dokuz milletvekili gözaltına alındı” denildi.

TSN ajansı “Türkiye’de Kürt muhalefetinin liderleri gözaltına alındı” başlığını atarken, 24 TV kanalının internet sitesi, “Türkiye’de muhalefet partisinin liderleri ve milletvekilleri gözaltına alındı. Gözaltıların hemen ardından ülkede Twitter, Facebook, Youtube ve Whatsapp’a da kısıtlama getirildi. Kürt partisi bu adımları muhalefete baskı olarak değerlendiriyor ve hükümetin ırkçılığa yöneldiğini düşünüyor” diye yazdı.

"Türkiye'de Erdoğan'ın muhaliflerinden biri gözaltına alındı" başlığı ile gelişmeleri aktaran UNN ajansı ise, Demirtaş hakkında daha önce beş yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandığını hatırlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler