HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

WSJ: Erdoğan'a destek azalıyor

Türkiye'de yolsuzluk soruşturmasının yarattığı sarsıntı sürerken krizin patlak vermesinin ardından yapılan ilk kamuoyu yoklamalarının bulguları yurt dışında da yankı buluyor.

NEW YORK(ANKA) - Wall Street Journal gazetesi, Sonar anketinin sonuçlarını "Erdoğan, desteğin azaldığını görüyor" biçiminde değerlendiriyor.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "son parlamenter seçiminin en doğru tahminini yapan" kamuoyu şirketi olarak nitelediği Sonar'ın Perşembe günü yayımladığı anketin "AKP'ye desteğin, yüzde 42.3'e indiğini" gösterdiğine, bunun da oyların yüzde 50'isini elde ettiği, 2011'deki genel seçimlerden bu yana en düşük düzey olduğuna dikkat çekiyor.

"Gerileme, Başbakan için önemli bir darbe" görüşünü öne süren gazete, Sonar'ın 3 bin 25 katılımcının yüzde 60'ı tarafından verilen yanıtları dile getirerek "Kamuoyu, yolsuzluk operasyonlarının adil olduğunu düşünüyor" dediğini aktardı.

Soruşturmaların "adil olmadığı"na inananların oranının yüzde 28'de kaldığına da işaret eden gazete, Sonar'ın ankete verilen yanıtların yüzde 68'ine dayanarak da yaptığı "Kamuoyu, bazı bakanların akrabalarının yolsuzluğa karıştığına inanıyor" değerlendirmesini de yansıtıyor.

-"MUHALEFETE DESTEK YÜKSELDİ"-

ABD'li gazete, CHP'ye desteğin yüzde 29.8'e, MHP'ye desteğinin ise yüzde 18.7'ye yükseldiğine de vurgu yaptığı haberinde Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasının beklendiğini anımsattıktan sonra Standard Bank PLC'nin yükselen piyasalar stratejisi bölümü başkanı Tim Ash'ın görüşlerine yer verdi.

Tim Ash, "Mart'ta yapılması gereken yerel seçimlerde iktidardaki AKP için bir zafer sağlayarak siyasi otoritesini yeniden kurmayı hedefleyen Erdoğan, muhtemelen mevcut krizi atlayacak" dedikten sonra "Ancak Mart'ta kötü bir sonuç, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi onu yerinden uzaklaştırmaya yönelik yeni çabaları cesaretlendirebilir" sözlerini ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler