HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS tercihleri için ön bilgilendirme kılavuzu yayımlandı! Asıl tercih kılavuzu ne zaman çıkacak?

ÖSYM'den bu sene ÖSYS kapsamında YGS ve LYS sınavlarına giren adaylar için örnek tercih kılavuzu geldi. Ön bilgilendirme amaçlı olarak yayımlanan kılavuzda lisans ile ön lisans programlarının örnek kontenjan ve puanları yer alıyor. Peki 207 için asıl YGS ve LYS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak, LYS sonuçları ne zaman ilan edilecek?

LYS tercihleri için ön bilgilendirme kılavuzu yayımlandı! Asıl tercih kılavuzu ne zaman çıkacak?

LYS sonuçları için bekleyiş sürerken ÖSYM, adayların tercih dönemine hazırlanması için bir ön bilgilendirme kılavuzu yayımladı. YGS ve LYS puanları ile yapılacak olan önlisans ve lisans tercihleri için ÖSYM adaylara bir örnek tercih kılavuzu sundu. Örnek tercih kılavuzunda daha sonra yayımlanacak olan asıl tercih kılavuzunda olacağı gibi, üniversite tercih süreci ve işlemleriyle ilgili bilgiler, kontenjan ve taban puan bilgileri yer almaktadır. Peki asıl LYS tercih kılavuzu ne zaman çıkacak?

Üniversite adayları asıl tercih kılavuzu için LYS sonuçlarını beklemek durumundalar. LYS sonuçları da ÖSYM'nin takvimine göre 11 Temmuz tarihinde yayımlanacak. Bunu takiben çıkacak tercih kılavuzu ile de adaylar puanlarına göre tercih yapacaklar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler