HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM, ALES sonuçlarını 21 Aralık'ta açıklayacak! ALES sonuçları nasıl öğrenilecek?

ÖSYM'nin 2017 sınav takvimine göre 19 Aralık'ta yapılan ALES sonbahar dönemi sınavının sonuçları yarın yani 21 Aralık Perşembe günü ilan edecek! Peki ALES sonuçları nasıl öğrenilecek ve sonuçlar saat kaçta ilan edilecek?

ÖSYM, ALES sonuçlarını 21 Aralık'ta açıklayacak! ALES sonuçları nasıl öğrenilecek?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim adayları ALES sonabahar dönemi sınavına 19 Kasım'da girmişlerdi. O günden beri ALES sonuçları için bekleyişte olan adaylar sonunda ALES puanlarını yarın yani 21 Aralık Perşembe günü öğrenecekler.

ALES SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2017 sonbahar dönemi ALES sonuçları 21 Aralık Perşembe günü açıklanacak ama tabii adaylar sınav sonuçlarının tam olarak saat kaçta ilan edileceğini de merak ediyorlar. ÖSYM diğer sınavlarda olduğu gibi bunda da tam saati belirtmiyor. Yani yarın ALES sonuçları saat 23.59'a kadar herhangi bir saatte açıklanabilir. Yine de sonuçları sabah saatlerinde 10-12 arasında ilan edilmesi bekleniyor.

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

ÖSYM'nin sorumluluk kapsamındaki diğer sınavlar gibi ALES sonuçları da sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. Adaylar ALES sonuç sorgulama sayfasında T.C. kimlik numaraları ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek puanlarını öğrenebilecekler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler