HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de tekstil can çekişiyor

HAKKARİ (İHA) - KOBİ kredilerinin desteği ile Hakkarili 2 girişimci tarafından kurulan ve 50 işçinin istihdam edildiği İS-HA Tekstil'de işlerin durma noktasına gelmesi üzerine çalışanların tamamı geçici olarak işten çıkartıldı.

Firma sahiplerinden Adnan Hatipoğlu ile Mahfuz Abbasıgil, Kayacan Caddesi'nde açmış oldukları ve 50 kişiye iş imkanı sağlayan atölyenin can çekiştiğini söylediler. Hatipoğlu, "Hakkari'de bir ilkeye imza atarak KOBİ kredilerinin desteği ile giyim üzerine bir tekstil atölyesini hizmete açtık. 1998 yılında tekstilimizin açılışını dönemin Devlet Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım yaptı. Tekstilimizde bay, bayan ve çocuk giyimleri üretiyorduk. Pazar sorunumuzu kısa sürede çözdük ve işlerimiz oldukça iyi gittiği için 50 genç kıza iş imkanı sağladık. Ekonomik krizin baş göstermesiyle birlikte yetkililerden her hangi bir destek alamadığımız için işlerimiz aksamaya başladı. Valilikten de beklediğimiz desteği alamayınca üretimimiz tamamen durdu. Geçici bir süre için 50 genç kızın işine son vermek zorunda kaldık. Yetkililerin bize kol kanat çıkması gerekirken ilin tek tekstil işletmesinin yaşatmamasına da bir anlam veremiyoruz. Öğrenci önlükleri, korucu elbiseleri ve benzeri giyim malzemeleri kızlarımız üretseydi belki de şimdi işlerinin başında olacaklardı" dedi.

Yaklaşık 4 yıl boyunca sigortalı olarak tekstil atölyesinde çalışan kızlardan Ayten Gür, Ayşe Demir, aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirterek, işsiz kalmalarına üzüldüklerini söylediler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler