HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013'ün en şanssız isimleri

İngiliz Independent gazetesi “2013’ün en şanssızları” listesi yayınladı. İşte 16 kişilik o liste:

2013'ün en şanssız isimleri

Kardinal Angelo Scola: Neredeyse Papa

İngiliz Independent gazetesi “2013’ün en şanssızları” listesi yayınladı. İşte 16 kişilik o liste:

Geçen Mart ayında Kardinaller meclisi Katolik kilisesinin yeni liderini seçmek için Vatikan’daki Sistine Şapeli’nde toplandığında, bütün dünya o odadan İtalyan Kardinal Angelo Scola’nın Papa olarak çıkacağını düşünüyordu.

Hatta herkes Scola’nın seçileceğine o denli inanmıştı ki “seçimin başarıyla gerçekleştirildiği” anlamına gelen beyaz duman Sistine Şapeli’nin bacasında görüldüğünde İtalyan rahipler konferansı bir basın açıklaması yayınlayarak Scola’yı tebrik etti.

Ancak açıklamadan sadece dakikalar sonra Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio Papa Francesco olarak Vatikan’ın balkonunda belirdi. Sonradan ortaya çıktı ki tüm dünya (ve büyük olasılıkla Kardinal’in kendisi de) Scola’nın Papa seçilmesine kesin gözüyle bakarken, iş oylamaya gelince kardinallerin yarısı “modern” kimliği nedeniyle Arjantinli Kardinal’i seçmişti.


Howard Middleton: Custardgate kurbanı

İngiltere’de yayınlanan Bake-off adlı pastacılık yarışmasında yarışmacılardan Deborah, Howard Middleton’ın hazırladığı kaliteli kremayı yanlışlıkla pastasına kattı. Çaresiz kalan Middleton Deborah’ın hazırladığı pütürlü, tatsız kremayı kullanmak zorunda kaldı ve elendi. Olaydan sonra #zavallı Howard Twitter’da “trending topic”ler arasına girdi.


Chris Froome: Tour de France’ı kazanması önemsenmeyen adam

Bradley Wiggins geçen yıl dünyanın en büyük bisiklet yarışı Tour de France’ı kazandığında uzun süre haber bültenlerinin büyük bir kısmını işgal etmiş ve ülkesi İngiltere’de bir “ulusal kahramana” dönüşmüştü.

Bu yıl da Tour de France’ı yine bir İngiliz, Chris Froome kazandı. Ancak o gazetelerde ufak bir haber olmanın ötesine geçemedi. Çünkü bir yıl önce Wiggins o ünvanı kazanmış ve İngiltere’nin ilk şampiyonu olmuştu. Ve kimse Froome’un ikinci kez şampiyon olmasını önemsemiyordu. Ayrıca Froome Kenya’da doğmuştu ve Monaco’da yaşıyordu, yani kimseye tam “İngilizmiş gibi” gelmiyordu.


Noan Glass – Twitter’ı kuranlardan biri de o ama...

Twitter kurucuları Evan Williams ve Jack Dorsey şirketlerinin hisselerini borsaya açtığında bir günde milyarder oldu. Ancak sitenin kuruluşunda rol oynayan hatta kendi dizüstü bilgisayarında Twitter’ın yazılımını hazırlayan ve siteyi yine kendi bilgisayarında ilk kez test eden Noan Glass, Twitter’ın borsadaki tarihi başarısından tek kuruş bile gelir elde etmedi.

Glass 2006 yılında Dorsey ile aralarında çıkan bir anlaşmazlığın ardından hiç hisse talep etmeden Twitter’ı terk etmişti.


Amerikan senatörleri: Tam 21 saat tuvalete gidemediler

ABD senatosunda Cumhuriyetçi Teksas senatörü Ted Cruz’un Başkan Barack Obama’nın Obamacare olarak anılan sağlık sigortası planını eleştirdiği konuşması tam 21 saat 19 dakika sürdü. Konuşmada Dr Seuss’dan alıntılar vardı, hatta Cruz bir noktada Yıldız Savaşları filmlerinin kötü karakteri Darth Vader’ın taklidini bile yaptı.

Bu sırada gelenekler gereği “konuşmanın gerçekleştirdiği odadan sorumlu” olan “yeni ve genç” Demokrat Partili Senatörler konuşma bitene kadar salonu terk edemedi ve tuvalete de gidemedi.


John Terry: İkinci kez Avrupa finalini kaçırdı

Birçok kişiye göre milyoner futbolcu John Terry oldukça şanslı bir kişi. Ancak Terry bu yıl ikinci kez bir Avrupa finalinde forma giyme şansını kaçırarak şanssızlar listesine girmeye hak kazandı.

Terry ilk olarak 2012 yılında kırmızı kart görmüş ve Barcelona’daki sahaya çıkıp takım arkadaşlarının Avrupa kupasını kazanmasını görememişti. Bu yıl da Terry bileğini incitti ve Amsterdam’daki Avrupa kupası finalini kenardan izlemek zorunda kaldı.


Yayalar: Yüzlerce kez öldürüldüler (Ama bütün ilgiyi bisikletliler çekti)

2013 yılında sadece İngiltere’de 420 yaya ezilerek hayatını kaybetti. Aynı yıl ölen bisikletli sayısı ise 107’ydi. Yıl boyunca gazete ve televizyonlar bisikletlilerin güvenliği için kampanyalar yürütür ve politikacılar sık sık konuyla ilgili açıklamalar yaparken, bir kişi bile yaya ölümlerine dikkat çekmedi.


İngiliz porsukları: Katledildiler

İngiltere’de bu yıl porsuklar önce büyükbaş hayvanlardan geçen tüberküloz hastalığına yakalandı. Hastalık nedeniyle büyük bir kısmı telef olan hayvanların şanssızlığı bununla da kalmadı.

Bilim insanları porsukların tüberkülozun çiftlikten çiftliğe yayılmasında etkili olduğunu söyleyince hükümet Gloucestershire ve Somerset bölgelerindeki tüm porsukların katledilmesi için emir verdi.Havyan severlerin protestolarına rağmen porsukların çoğu öldürüldü.


Elvis taklitçisi Kevin Curtis: Başkan Obama’yı zehirlemeye çalıştığı iddia edildi

Beyaz Saray hayatını Elvis’i taklit ederek kazanan Kevin Curtis imzalı, içinde “Risin toksini” bulunan bir mektup alınca kapsamlı bir soruşturma başlattı. Curtis’i Başkan Obama’yı zehirlemeye çalışmakla suçlayan ajanlar adamı tutukladı ve köpeği Moo Cow’u da uyuşturucu bir iğne ile vurarak hayvan barınağına götürdü.

Akıl sağlığı yerinde olmayan Curtis’in ailesi bile basına adamın “büyük olasılıkla mektubu gönderdiğini” söylerken FBI şans eseri mektubu gönderen kişinin aslında Curtis’in rakibi James Everett Dutschke olduğunu keşfetti.

Dutschke’nin Curtis’in “baş rakibi” olduğu ve daha önce de adamı zan altında bırakmak için benzer işler çevirdiği açıklandı. Curtis, “Başkanı öldürmeye çalışmakla yargılanmanın korkutucu olduğunu ancak yine de bu sayede elde ettiği ünden oldukça memnun olduğunu” söyledi.


Erik Norrie: Köpekbalığı ısırdı, şimşek çarptı, yılan ısırdı...

Bahamalar’da balık avlarken köpek balığı saldırısına uğrayan ve bacağının bir kısmını kaybeden Floridalı Erik Norrie’nin daha önce başına şimşek düştüğü, zehirli bir yılan tarafından ısırıldığı ve iki kez de maymunlar tarafından dövüldüğü ortaya çıktı.

Dünya medyası Norrie’yi “olabilecek en şanssız insan” ilan ederken köktenci bir Hristiyan olan Norrie yaşadıkları için tanrıya şükrettiğini söyledi. Norrie, “Ben başıma gelenler için sürekli tanrıya şükrediyorum çünkü bütün bunların hayırlı bir nedenle olduğuna inanıyorum. Başıma gelen her şeyin bir nedeni var, henüz yolculuğum tamamlanmadı” dedi.


13 yaşındaki İsimsiz İrlandalı Sun okuyucusu: Çıplak model resimlerini elinden aldılar

Üçüncü sayfasında yayınladığı üstsüz kadın fotoğrafları ile tanınan İngiliz tabloid gazetesi The Sun, halktan gelen tepkiler nedeniyle bundan böyle İrlanda baskılarında sadece bikinili modellere yer vereceklerini açıkladı. Gazete daha sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada kararla ilgili okuyucularından tek bir şikayet aldıklarını açıkladı.
Adını vermeden çıplak model fotoğraflarının kaldırılması ile ilgili şikayette bulunan tek okur 13 yaşındaydı.


Dennis Farina: Olmayacak bir günde öldü

Snatch ve Get Shorty gibi filmlerle tanınan ünlü aktör Dennis Farina 26 Temmuz 2013’de 69 yaşında hayatını kaybetti. Ancak dünya medyası Farina’nın ölümüne neredeyse hiç ilgi göstermedi. Çünkü aktörün öldüğü sıralarda Londra’da İngiltere tahtının veliahtı Prens George dünyaya gözlerini açmıştı.


Liam Emerson: Helen Mirren sahnede Kraliçe’yi canlandırırken sokakta davul çaldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir eşcinsel hakları organizasyonunun tanıtımı için sokakta davul çalan Liam Emerson, bir anda karşısında bolca küfrederek bağıran Kraliçe Elizabeth’i görünce neye uğradığını şaşırdı. Aslında Emerson’u azarlayan “The Audience” oyununda Kraliçe Elizabeth’I çanlandıran Helen Mirren’di.

Mirren davul sesi nedeniyle izleyicilerin rahatsız olduğuna kanaat getirince kostümünü çıkarmadan sahneden inmiş ve dışarı çıkıp Emerson’a “Sesini kesmesini” söylemişti. Mirren daha sonra hareketlerinden pişmanlık duymadığını benzer bir durumla karşılaşırsa yine aynı şekilde davranacağını söyledi.


“Penis yıkama tası”: Adı üzerinde

2013’de İngiltere’nin en popüler annelik sitesi “Mumsnet”te Sara Crewe adlı bir üyenin site forumunda, “Siz de başucunuzda penis yıkama tası bulunduruyor musunuz?” diye sorması ile tüm dünyada üne kavuştu.

Crewe’in cinsel ilişkiden sonra kocasının penis ve testislerini yıkayabilmesi için başucunda içi temiz su dolu bir tas bulundurduğu ortaya çıktı. “Penis yıkama tası” uzun süre Twitter’da en popüler konular listesinde kaldı.


Mindy Crandall: Loto kuyruğunda beklerken bir kişinin önüne geçmesine izin verince...

ABD’nin Florida kentinde loto bileti almak için beklerken 84 yaşındaki Glorina McKenzie’nin önüne geçmesine izin verilen Mindy Crandall yaşlı kadının aldığı bilete 590 milyon dolar ikramiye çıkınca neye uğradığını şaşırdı.

Daha sonra Crandall, “Pişmanlık duymuyorum. Kazanan ben de olabilirdim, ama kader. Hem yaşlı bir kişiye sıramı vererek o sırada yanımda olan kızıma iyi örnek olduğumu düşünüyorum” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler