HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korkudan yaklaşamadı bile...

Çin'de bir kişi arabasının yanına gelince inanılmaz bir manzarayla karşılaştı.

Korkudan yaklaşamadı bile...

Çin'de bir kişi arabasının yanına gelince inanılmaz bir manzarayla karşılaştı.


Park halindeki otomobilini sahipsiz köpekler tarafından parçalanırken buldu.


Korkudan arabasına yaklaşamayan araç sahibi uzaktan olayı görüntülemekle yetindi.


Köpeklerin neden böyle bir saldırı gerçekleştirdiği hakkında bir bilgi yok. Ancak Köpeklerin kaçarak arabaya gizlenen bir canlıyı kovaladıkları da tahmin ediliyor.


Benzer bir olay daha önce Amerika'da yaşanmıştı.


Saldırganlıklarıyla birçok insanın korkulu rüyası olan Pitbull köpekler bu defa bir insanı değil kamyoneti parçalamıştı.


Desert Sun gazetesinin haberine göre, ABD'nin California eyaletine bağlı Banning kentinde dörtPitbull köpek, kendilerinden kaçarak bir kamyonetin motor kaputunun altına sığınan kedi yavrusunu yakalayabilmek için kamyonetin sol ön tarafını parça parça etmişti.


Adeta bir trafik kazasının andıran hasarın kazayla değil de Pittbull saldırısıyla meydana geldiğini görenler gözlerine inanamamıştı.






Çin'in Changchun şehrinin Jilin bölgesinde yaşayan Bobby adındaki Amerikan Cocker cinsi köpek görenleri şaşkına çeviriyor.


Dünya üzerinde neredeyse hiçbir köpeğin çalışması gerekmezken Bobby'nin hayatındaki en önemli zevklerinden biri çalışmak. Amerikan cocker spaniel cinsi olan Bobby yakışıklılığı ve tatlılığı ile çalıştığı dükkana birçok müşteri topluyor.


Dünya'nın en akıllı köpeği olarak kabul edilen Bobby müşterilerinin yaptığı harcamayı ve paraları tanıması ile görenleri şaşkına çeviriyor. Sahibi Wang Chun tarafından eğitilen Bobby marketin yanı sıra ilk olarak sahibinin diğer dükkanı olan piyango istasyonunun önünde mevzilenerek cömert müşteriler arıyor.


Müşterilerden aldığı parayı koşarak sahibi Wang Chun'a götürüyor. Piyango istasyonu sahibide köpeğine fişi veriyor ve Bobby koşarak parayı veren müşterilerine piyango fişini teslim ediyor. Bobby'in en büyük zevki işte bu anda başlıyor. Müşterilerine şirin görünerek havlaması ile kendisini 1 yuan bahşiş kaparsa ilk olarak gittiği yer kasabanın marketi.


Kasabanın marketinde soluğu alan Bobby en sevdiği sosis ve tavuk kanatlarından istediğini belirterek market sahibine 1 yuanının veriyor ve en sevdiği yiyeceklere kavuşuyor.


Sahibi Wang Chun iddialarına göre 8 yaşındaki Bobby topladığı bahşişler ile 5 yıldır marketten kendisine alışveriş yapıyor.


Köpeğini iş için eğitmediğini kendisinin buna ilginç bir şekilde başladığına dikkat çeken bayan Wang köpeğinin paraları nasıl tanıdığınıda paylaştı. Söylenene göre Bobby bahşiş için müşterinin yanına gittiğinde paranın miktar olarak büyüklüğünü kağıt parada uzunluk veya kısalıklarına göre algıyor.


Wang Chun'un iddialarına göre müşterilerin Bobby'nin önüne kısa ve uzun para koyduklarını ve onun her zaman uzun olan parayı aldığını belirtiyor.


Çin'de büyük bir üne sahip olan Bobby'nin methi ülke sınırlarını aşarak Dünya'ya yayıldı.Dünya'nın en akıllı köpeği olarak gösterilen Bobby ise yaşamından son derece memnun görünüyor.


Zeyna adındaki bu köpek, bir yol kenarında bulundu. Onu kurtaranlar, buldukları şeyin bir köpek cesedi mi, yoksa ölmek üzere olan bir yavru köpek mi olduğunu bilmiyordu...

Kimse onu bulmasaydı, bugün çoktan ölmüş olacaktı...


Amerika’daki Georgia eyaletinde bulunan Zeyna’ya, 90’ların ünlü dizisi “Savaşçı prenses Zeyna”dan esinlenilerek bu isim kondu. Çünkü açlıktan ölmek üzereyken bulunan bu köpek, hayata bir savaşçı gibi tutundu...

4 aylıkken bulunan yavru köpek, Staffordshire cinsi teriyer ile pitbull kırması. Sokağa terk edilmeden önce uzun bir süre kafeste tutulmuş ve aç bırakılmış...


“Dekalb Hayvanlarının Dostları” adlı ekip, Zeyna’yı yaşama döndürdükten sonra onun adına bir Facebook hayran sayfası açtı. Sayfada Zeyna’nın gelişimiyle ilgili bilgiler paylaşan ekibe, birkaç hafta içinde binlerce insan bağışta bulundu...

Kurtarma ekibi, Zeyna için bir parti düzenledi. Facebook sayfasını takip eden binlerce kişi bu partiye katıldı...


Zeyna, partiye katılan Hickey ailesinin yanına koştu ve otizmli oğullarıyla oynamaya başladı. Oğullarının ne kadar mutlu olduğunu fark eden aile, Zeyna’yı ailelerine katmaya karar verdi...

Zeyna, bu ailenin sahiplendiği 3. Sokak köpeği...


Linda Hickney, Zeyna ve Johnny’nin dostluğunu şöyle anlatıyor; “Johnny’nin kelime dağarcığı çok kısıtlıdır...

Ancak Zeyna eve geldiğinden beri oğlum sürekli konuşuyor. Okuldan eve dönüş yolunda, ödevini yaparken, yemek esnasında hep Zeyna’yla konuşuyor.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler