HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maymun Kral Hanuman Hindistan'da vücut buldu

Hindistan'da yaşayan 35 yaşındaki Chandre Oraon 15 cm uzunluğundaki kuyruğu ile ülkenin maymun tanrısı ilan edildi.

Maymun Kral Hanuman Hindistan'da vücut buldu

Hindistan'da yaşayan 35 yaşındaki Chandre Oraon 15 cm uzunluğundaki kuyruğu ile ülkenin maymun tanrısı ilan edildi.


Hindistan'ın Batı Bengal bölgesinde bulunan Alipurduar köyünde oturan Chandre Oraon yerliler tarafından Hinduların maymun tanrısı Hanuman vücut bulmuş hali olduğununa inanılıyor.


Hergün yüzlerce kilometre yoldan gelen insanlar Alipurduar köyünde oturan Chandre Oraon'u ziyaret edip kuyuğuna dokunmak için saatlerde sıra bekliyorlar.


Hinduların inanışına göre maymun tanrısı Hanuman'ın kuyruğuna dokunabilen insanlar bereket ve bolluk ile kutsanılcağına inanılıyor.


Çay toplayıcı olarak çalışan Chandre Oraon, şunları söyledi:'Hindistan halkı kuyruğumdan dolayı benim maymun kral Hanuman olduğuma inanıyorlar. İnsanlar buna inanıyor ve bende saygı duyuyorum ve kuyruğuma ellemelerini hiç sorun etmiyorum. O bana Tanrı tarafından gönderilen bir hediye.'


Ayrıca onun maymum kral Hanuman olduğuna inananlar kendisinin ağaçlara tırmanma yeteneğini görmelerinin sağlık açısından iyileştirme etkisi olduğuna inanıyorlar.


Küçük derme çatma türbesinde yaşayan Chandre Oraon'u görmek için gece seyahate gelen Monika Lakda, şöyle dedi: "Kardeşimin oğlu uzun zamanlar hastaydı ve yüksek ateşle boğuşuyordu. Hertür ilaç tedavisini denedik fakat işe yaramadı.Bu yüzden bereket aramaya Chandre getirilen bebek kısa sürede iyileşti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler