HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölümün dişlerinden kurtulanlar

Bethany Hamilton Kasım 2003'te, sörf için Hawaii'de Makau Sahili'ne gitti. 13 yaşındaydı.

Ölümün dişlerinden kurtulanlar

Bethany Hamilton Kasım 2003'te, sörf için Hawaii'de Makau Sahili'ne gitti. 13 yaşındaydı.


Sörfünün üzerinde uzanmış güneşlenirken 4,5 metrelik bir köpekbalığının saldırısına uğradı.


Sol kolu omzundan koptu. Kolu kopmasına rağmen paniklemeyen Hamilton, sudaki diğer arkadaşlarını "köpekbalığı var!" diyerek uyardı.


Hamilton bir ay sonra yeniden sörf yapmaya başladı.


ABD nin Florida kıyılarından botla Sarasota Limanına giderken bir köpekbalığının saldırısına uğrayan Andrea Lynch ölümden döndü.


2 metrelik köpekbalığının saldırdığı bottan düşen ve belinde 17 derin yara açılan Lynch`e 100 dikiş atıldı.


Hayvanın elinden sağ kurtulduğuna inanamayan genç kız, bir daha denize giremeyeceğinden korkuyor. Doktorlar, köpekbalığının dişlerinin neredeyse akciğerlerine yaklaştığını ve Lynch`in sağ kalmasının büyük mucize oduğuna inanıyor.


ABD'nin Güney Californiya sahilinde bir yüzücü iki metre uzunluğundaki beyaz köpekbalığı tarafından ısırıldı. Uzun mesafe yüzücüsü bir grup kıyıdan 275 metre açıkta yüzerken beyaz köpekbalığının saldırısına uğradı. Manhattan plajında sabah 9.30 sıralarında meydana gelen olayda 40 yaşındaki Steven Robles sağ kaburgasından ısırıldı.


Köpekbalığının kurbanı olan Robles gazetecilere, hayvanı burnundan yumruklayarak kurtulmayı başardığını aktardı. Bu, köpekbalığı saldırılarında tavsiye edilen en etkili yöntem olarak biliniyor.


Rodney Fox 1963 yılında zıpkınla balıkavı yarışında büyük beyaz köpek balığı saldırısına uğramış ve 360 dikiş ile hayatta kalmayı başardı.


Fox'un hayatta kalmasında en büyük şans üzerinde dalış giysisi bulunmasıydı.Dalış kıyafeti göğüs kısmı tamamen parçalanan fox'u iç organlarının dışarı çıkmasının engellemişti.


Sörfçü Paul Buckley sahile doğru kürek çekerken inanılmaz derece güçlü bir şeyin bacağına doğru saldırdığını hissetti.


Bir köpek balığı saldırısı ile karşı karşıya olduğunu anlayan Buckley, denizin dibine doğru çekildiğini hiisseti.

Bacağındaki korkunç acıya rağmen bu şekilde ölmemesi gerektiğini düşünen 37 yaşındaki sörfçü can havliyle koca balığın kuyruğunu yakaladı. Balık kuyruğuna ulaşamadığı için bir süre sonra sörfçüyü bırakmak zorunda kaldı...


Acilen hastaneye yetiştirilen Buckley'in balığın ısırığıyla kopma noktasına gelen bacağın 150 dikiş atıldı...


Yeni Zelanda'da Whangarei kasabasında 30 Ekim 2004'te meydana gelen olayı yaşadığını belirtenler, Rob Howes, 15 yaşındaki kızı ve onun iki arkadaşı. Bu dört kişi, suda yüzmekte oldukları sırada çevrelerinin yunuslarca çevrildiğini belirttiler.


Howes, bu çemberi geçmeye çalıştığını, ancak iki yunusun, buna izin vermediğini söyledi. O anda, yaklaşık iki metre mesafede bulunan, üç metre uzunluğundaki köpekbalığını gördüğünü belirten Howes, yunusların, köpekbalığını uzaklaşmaya zorladıklarını anlattı. Howes'in arkadaşı olan cankurtaran Matt Fleet de, olay sırasında bir botta olduğunu ve yunusların, yüzenleri köpekbalığından nasıl koruduklarını gördüğünü anlattı.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler