HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Plajlara giriş ücreti ödemeyin!

Geçen yaz ücret ödemeden denize girebilen vatandaşlara bu sene giriş ücreti şoku! Belediyelerin birçok halk plajını özelleştirmesi üzerine vatandaşlardan ücret talep eden plajlara şikayet yağıyor.

Plajlara giriş ücreti ödemeyin!

Geçen yaz ücret ödemeden denize girebilen vatandaşlara bu sene giriş ücreti şoku! Belediyelerin birçok halk plajını özelleştirmesi üzerine vatandaşlardan ücret talep eden plajlara şikayet yağıyor.


Yaz sıcaklarının etkisini gösterdiği bugünlerde denize girmek isteyen vatandaşlar ücret engeliyle karşılaşıyor. Belediyelerin plajları özelleştirmesi üzerine fahiş ücretler talep edildiğini belirten tüketiciler, ikamet ettikleri yerlerde dahi ücret istendiğini aktarırken ‘Ülkemizin denizinden ücret ödemeden yararlanamıyoruz' diyerek tepki gösterdiler. Yeni başlayan uygulama üzerine şezlong ve şemsiye kullanmayan vatandaşlardan da giriş ücreti istendiğini belirten vatandaşlar yasaya aykırı davranıldığını ve tüm halkın ücret ödemeden denizlerden yararlanabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını istediler.


Kesinlikle Plajlara Giriş Ücreti Ödemeyin”

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, kıyılardan ücret talep edenlerin sosyal devlet ilkesini çiğnediğini kamu kurumlarının da bu duruma seyirci kaldığını aktardı. "Plajlara kesinlikle giriş ücreti ödemeyin” diyen Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti:


Ülkemiz her geçen gün sosyal devlet ilkesinden uzaklaşıyor. Vatandaşlar artık adım attığı yerde farklı bir ücretle karşılaşıyor. Plajlarımızda maalesef haksız kazanç kurbanı oldu. Vatandaşlarımız resmen kıyılardan mahrum bırakılmak isteniyor. İstanbul Boğazı yalılardan, villalardan görünmez halde güneydeki sahillerimiz ise özelleştirme adı altında rant kapısı olmuş durumda. Dar gelirli vatandaşa üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denize ayağını sokmak imkansız hale getiriliyor. Kıyılar, ülkenin doğal turizm varlıklarıdır ve buralardan ücret talep etmek adeta vatandaşa yasak koymaktır. Plajların Kullanımı ve Denetim Yasası'na göre ücret talep edilmesi suçtur ve bu suçu işleyenlere ceza verilmesi gerekmektedir. Plaj girişinde sizden ücret talep edenlere asla para ödemeyin. Giriş ücreti ödeyen vatandaşlarımız da Tüketici Hakem Heyeti veya BİMER aracılığıyla kayıt oluşturabilirler.” diyerek vatandaşları uyardı.


"Bodrum Halk Plajında Fahiş Ücretler!”

"Bu sene Bodrum'a gittik tatile 3 günlüğüne. Plaj halka aittir ama giremiyorsun. Bütün barlar plajı kontrol altına almış fahiş fiyatına. Plaja giriyorsun insanlar tatil yapmaya gidiyor diye kişi başı 25 lira plaj parası mı olur? Bir daha Bodrum'a hiç gitmem herhalde. Belediye ile nasıl anlaşılmış bilmiyorum ama bu kadar yüksek ücret olmaz. Hiçbir denetim yok demektir bu.

Turistik yer diye mağdur edilmeye gitmeyeceğiz herhalde. Hiçbir esnafta ahlak kalmamış. Belediye denetimlerin artırsın. Bir de halk plajını büyütsün. Özel plajlardan ülkemin denizine giremiyorum.”


"Halk Plajında Para Alınıyor!” "Adana'da halk plajına girişe belediye birkaç adam dikmiş ve bunlar her girenden kişi başı 2 TL para kesmekte (arabanın içindeki adamları da çekinmeden tek de sayıyorlar) ve bahçe belediyesinin fişini veriyorlar. Sahiller herkese açık alandır kimse para kesemez ve desem ki içeride şezlong var şemsiye var bunun ücreti deseler anlarım.

Ne şezlong var ne de şemsiye. Halk plajına girerken para kesmektedirler. İlgililere duyurulur.”


"Sahilde Yürümek Yasaklanmış!”

"Yanımda iki Koreli arkadaşımla beraber Kilyos'a gittim. Şu hafta sonu 10-15 TL olan plaja gittik. Sadece yüzeceğim ve kumda yatacağım için 10 liralık biletlerden aldık. Sonra onlar fikir değiştirip şezlong ve gölgelikli bölüme bilet aldılar. O sırada öğrendim ki sahilden de yürünemiyormuş. Her bağımsız bölümün başına adam dikmek yerine, sahili yürümemize kapatmışlar. Ben değiştirmek istemediğimi söylememe rağmen kapıdaki görevliler üstüme yürüdü ve zorla biletimi değiştirdiler.

Yoksa onlarınkini de değiştirmemekle tehdit ettiler. İşine gelirse dediler. Siz benim sahilde yürüme hakkımı nasıl satarsınız? O plaja yürümeye, denize nasıl ücret koyarsınız? Şezlong gölgelik kiralayacaklarsa daha geri çekip kiralasınlar.”


"Plajlar Kiraya Verilmiş!” "Kilyos'ta şezlong ve şemsiye kullanmadan sadece kumsal ve denizden faydalanmak istiyorum. Ama bunu yapmak mümkün değil. Bildiğim kadarıyla plajlar kanunen halka açık olmak zorundadır. Sadece tesisler ve otopark için para alabilirsiniz. Sarıyer Belediyesi Kilyos sahillerini parselleyip işletmecilere kiraya vermiş. Vatandaşın denize ve kumsala erişebileceği geçiş noktaları yok. Bu konu mahkemeye intikal etmelidir.”


"Tüm Plajlar İşletmelere Satılmış!” "Yeni belediye başkanı geldi ve yaptığı ilk iş Turgutreis Belediye plajı ücretli oldu aynı şekilde bir sürü plaj işletmelere kiraya verdi. Başka belediyesi ise tam tersini yaptı her yer ücretsiz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler