HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanrıya yankın olmak için burada yaşıyor

Gürcü rahip Maxime Qavtaradze (59), Tanrı'ya daha yakın olmak için 40 metre yükseklikteki bir kayanın üzerinde yaşıyor.

Tanrıya yankın olmak için burada yaşıyor

Gürcü rahip Maxime Qavtaradze (59), Tanrı'ya daha yakın olmak için 40 metre yükseklikteki bir kayanın üzerinde yaşıyor.


Gürcistan’da geçmişte uyuşturucu satıp serseri bir hayat yaşayan Maxime Qavtaradze bir operasyonda yakalanınca hapse girdi. Cezasını tamamladıktan sonra hayatını sorgulamaya başlayan adam dünyadan elini eteğini çekip kendini dine adadı.


Ülkenin batısındaki Imereki bölgesinde bulunan 40 metrelik Katshki kayalığına çıkan eski suçlu, 2 yıl kayalıkların üzerinde uyudu. Ardından da civarda yaşayan halkın yardımlarıyla inşa ettiği kartal yuvası evini mini bir kiliseye çevirdi.


Yaşamını yaklaşık 20 yıldır bu şekilde sürdüren din adamı, burayı sadece haftada 2 kez yiyecek almak için terk ederek, yüzlerce merdiven inip çıkıyor.


İlk kez 1994 yılında dağcı Maxime Qavtaradze tarafından keşfedilen kayalığın üzerinde bir kilise ve rahibin inşa ettiği bir ev bulunuyor.


Geçmişte yaptıklarından büyük pişmanlık duyan Qavtaradze, “Köylüler bana sahip çıktı. Ben de yanıma gelen herkesi dine davet ediyorum” diyor.


Rahip neden kayalıkta yaşamayı tercih ettiğini ise şu sözlerle anlatıyor:


"Gençken içki içip uyuşturucu madde satıyordum. Sonra bir gün hapse düştüm. O sırada en çok gökyüzünü özledim. Daha sonra çıkınca hayatımda büyük değişiklik yaparak din adamı oldum. Burada kendimi Tanrı'ya yakın hissediyorum"


Rahibi ziyaret eden ve ayine katılan gençler de burada huzuru bulduklarını söylüyor.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler