HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarih hakkında bildiklerinizi bir daha düşünün

Tarihte bir çok efsane var. Biz ise bunları tartışılmaz gerçekler olarak kabul ediyoruz. Bakın bu efsanelerin asılları gerçekte nasılmış.

Tarih hakkında bildiklerinizi bir daha düşünün

Tarihte bir çok efsane var. Biz ise bunları tartışılmaz gerçekler olarak kabul ediyoruz. Bakın bu efsanelerin asılları gerçekte nasılmış.

1.Amerikan Başkanı George Washington'ın dişleri aslında tahtadan yapılmamış. Altın, kurşun, fildişi, insan dişi, eşek dişi gibi karışımlardan oluşuyormuş.


2. Kristof Kolomb Amerika anakarasını keşfetmemiş. Hatta hiçbir zaman ulaşamamış bile. Gidebildiği en uzak nokta Karayip Adaları'ymış.


3. Vikinglerin miğferlerinde boynuz bulunmuyormuş. Bu imajın oluşmasının sebebi Richard Wagner'in 1876 yılında sahnelediği bir operaymış.


4.Napolyon Bonapart kısa boylu değilmiş. Zamanının ortalama bir Fransız erkeği boyundaymış; 1.68 cm.


5. Herkesin bildiği Noel Baba figürünü üreten Coca-Cola firması olmamış. Coca-Cola bu imajı kullanmaya başlamadan önce de Saint Nick bu tiplemeyle anılıyormuş.


6. Çivili tabutlar ortaçağda üretilmemiş ve işkence için kullanılmamış. 18. yüzyılda, tabutların müzelerde daha çok ilgi çekmesi amacıyla artıkların onlara eklenmesiyle ortaya çıkmış.


7. Albert Einstein, okurken matematik dersinden kalmamış. Daha 15 yaşına gelmeden, türev ve integraller üzerinde teoriler üretmeye başlamış.


8. Ortaçağ Avrupalıları dünyanın düz olduğuna inanmıyorlarmış. Antik yunan döneminde, Aristo ve Platon'un zamanlarından beri Avrupalı aydınların genel düşüncesi dünyanın küresel olduğuymuş.


9.İffet kemerleri ortaçağda hamileleiği önlemek için değil, 18. yüzyılda gençlerin mastürbasyon yapmalarını önlemek amacıyla yaratılmış.


10. Fransız kraliçesi Marie Antoinette "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözünü söylememiş. Rousseau bu sözü, Antoinette 10 yaşındayken ortaya atmış.


11.Cinco de Mayo Meksika'nın bağımsızlık günü değilmiş. Meksika'nın Ispanya'dan bağımsızlaştığı tarih 16 Eylül. Bu gün ise Puebla Savaşı'nda Fransızlara karşı zafer kazanılan günmüş.


12. Roma İmparatorluğu'nda "kusma odaları" kusmak için değil statlara giriş çıkış amacıyla kullanılıyormuş. Romalılar ayrıca yemek ve öğün aralarında kusmuyorlarmış.


13. Cadı avları sırasında kimse yakılmıyormuş. Suçlu bulunanlar asılıyor veya hapishanelerde ölüme terk ediliyormuş.


14.Pilgrimler, kafalarına toka takmıyor ve aynı koyu renkli kıyafetleri giymiyorlarmış. Üç yüz yıl sonra bu imaj onları tuhaflaştırmak amacıyla üretilmiş.


15. Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi bağımsızlık günü olarak kutlanan 4 Temmuz 1776'da imzalanmamış. Meclis tarafından o tarihte kabul edilip 2 Ağustos 1776'da imzalanmış.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler