HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaratıcı ve üretken olmanın 8 yolu

Sizi daha yaratıcı ve üretken yapacak 8 basit öneri...

Yaratıcı ve üretken olmanın 8 yolu

Sizi daha yaratıcı ve üretken yapacak 8 basit öneri

1)Ses ve kokular hatırlamayı kolaylaştırır.

Bir proje üzerinde çalışırken, sürekli aynı kokulu mumu yakın ya da aynı şarkıları dinleyin. Siz farkında olmadan bilgiler ses ve koku ile eşleşecek ve projeye tekrar başladığınızda daha verimli olacaksınız.


2)O proje, şu yazı ya da bu an, kariyerinizin dönüm noktası değil!

Bazı anları hayatımızın en önemli anı haline getirdiğimizde panik oluruz ve telaşa kapılırız. Olaylara daha sakin bir tutumla yaklaşmak işlerinizi kolaylaştıracaktır.


3)Günlük rutininizi kırın.

Eğer günlük bir rutininiz varsa huzurlusunuzdur çünkü sırada ne olacağını bilirsiniz fakat bu sizi tembelliğe iter. Yaratıcı olmak istiyorsanız, rutinle ilgili yapacağınız ilk şey onu kırmak olmalı.


4)Başkalarının standartları sizi etkilemesin.

Herkes için "en iyi”nin tanımı farklıdır. Sizin yaptığınız en iyi iş başkalarının beklentilerini karşılayamayabilir, ya da tam tersi olabilir. Ne olursa olsun siz kendi standartlarınıza göre yapabileceğinizin en iyisini yapın.


5)Sürece değil, sonuca odaklanın.

Bir şeyi sürekli olarak nasıl yapacağınızı düşünmek yerine bittiğinde nasıl olacağını düşünmek sizi motive edecektir.


6)Eğlenceye de yer ayırın.

Programınıza keyif aldığınız şeyleri eklemek yoğun iş temposunda imkansız gibi gözükse de kendinize ayıracağınız bu kısa saatler iş yaşamınızda da veriminizi arttırarak size kazanç olarak geri dönecektir.


7)İdeal koşullar için beklemeyi bırakın.

Dış koşulların sizi etkilemesine izin vermeyin, mesela sessizlik olmadan çalışmaya başlamamak gibi bir alışkanlığınız varsa onu kırmayı deneyin çünkü gerçek engeller aslında kafanızın içinde.


8)Çalışmayı bırakın!

Bazen en güzel fikirler hiç beklemediğinizde gelir. İşin içinden çıkamadığınızda, artık her yolu tükettiğinizde küçük bir ara verin. Odaklandığınız konudan uzaklaşmak döndüğünüzde farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler