HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya depreminden hasar ihbarları geliyor

Ajanslara telefonlarla deprem bölgesinde hasar meydana geldiği ihbarları geliyor...

Antalya ve çevresinde saat 17.23'de bir depremle sallandı. Depremin merkez üssü araştırılırken, can kaybı ve hasarın büyük olmasından korkuluyor.

Hafif hasar meydana geldiği ihbarları geliyor...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bazı yapılarda hafif hasar meydana geldiği ihbarları alındığı öğrenildi.(DHA)

Antalya'da 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya ve çevresinde hissedilen depremin merkez üssünün Antalya körfez olduğu belirtildi.

Kandilli: Depremin merkez üssü Antalya körfezi olduğunu belirtti.

Kent merkezine 100 kilometre uzakta olan sarsıntının, derinliğinin yerin 43 kilometre altında olduğu belirtildi.

Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attılar. AFAD yetkilisi şu ana kadar kendilerine ulaşan bir hasar olmadığını söyledi.

ANTALYA VALİSİ ÖZTÜRK: "BEN DE ÇOK HİSSETTİM"

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk deprem sonrası şu sözleri kaydetti: "Ben de çok hissettim. Elimize ulaşan bir hasar bilgisi yok. Makam odada çalışıyordum, çok hissettim. 2. katta bu kadar hissettiysem yüksek apartmanlarda daha çok hissedilmiştir. Uzun sürdü, süre veremiyorum ama uzun sürdü. Antalya 2. derecede deprem bölgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gözden geçirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor."

DEPREM SONRASI İLK TEPKİLER

İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: "Verilen değer 5.9. Merkez Serik görünüyor. Derinlik 51 km. Oldukça derin bir rakam. Ama hasarın çok büyük olacağını düşünmüyorum. Artçıları 4.9 veya 5.0 büyüklüğünde artçı beklenebilir."

Deprem Uzmanı Ahmet Ercan şu sözleri kaydetti: Derin deprem bu. 43 km. Normalde 15-20 km'dir. Avrupa diliminin üzerinde gerçekleşti bu deprem. 6.1'lik deprem küçük bir deprem değil. 4 yıldır izliyoruz. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Şimşek deprem sonrası "Herhangi bir hasar bildirimi henüz yok. Ekiplerimiz hazırda bekliyor. 3-5 gün önce Ahmet Ercan hocamızın yazısı vardı sitesinde. İnşallah daha kötüsü olmaz. Önlemlerimiz alıyoruz." dedi.

AMERİKAN JEOLOJİK ARAŞTIRMALAR KURUMU: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.8

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu. USGS, 51 kilometre derinliğindeki depremin Antalya’nın Avsallar beldesi açıklarında meydana geldiğini belirtti.

Prof. Şükrü Ersoy: Antalya depremini değerlendirdi

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, Antalya'da yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Yer kabuğunu kıracak bir enerjiye sahiptir." dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy şunları söyledi:

"6 büyüklüğü yüksek sayılabilir. Yer kabuğunu kıracak bir enerjiye sahiptir. Çok yüzeyde olursa enerji savrulmadan daha çok hissedilebiliyor. Bunun nedeni derinliğe dayalı parametreler. Bu bizi aldatmamalı."

​ANTALYA DEPREM BÖLGESİ Mİ?

Antalya, Türkiye Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi'nin hazırladığı Deprem Riski Haritası'nda Antalya ikinci dereceden deprem bölgesidir. Ama Antalya merkezli bilinen (sismografın icadından sonra) çok büyük bir deprem yoktur. Sadece 11 Nisan 1977'de yerin 93 km derinde meydana gelen 4.6'lık deprem yakın zamanda Antalya merkezli tek depremdir.

Ayrıca, Antalya'nın batısındaki Elmalı ilçesinden geçen Helen Yayı'nın uzantısı bulunmaktadır. Bu hat Burdur-Isparta hattında çeşitli kırıklar oluşturmuştur. Buradaki deprem riski olan yerler Antalya çevresinde olduğu için Antalya ikinci dereceden deprem bölgesi sayılmaktadır.

ANTALYA'DA 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM


En Çok Aranan Haberler