HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayşegül Jale Saraç kimdir?

Ayşegül Jale Saraç kimdir? Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, darbe soruşturması kapsamında tutuklandı. 2008'de göreve gelen Ayşegül Jale Saraç hakkında merak edilenler haberimizdedir.

Ayşegül Jale Saraç kimdir?

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma tüm kurumlarda devam ediyor. Bu kapsamda daha önce YÖK tarafından görevinden uzaklaştırılan isimlerden Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki Ayşegül Jale Saraç, 25 Temmuz'da soruşturma kapsamında Diyarbakır'da tutuklandı. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar, "Ayşegül Jale Saraç kimdir?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Ayşegül Jale Saraç kimdir sorusunun yanıtı haberimizdedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), yürütülen soruşturmanın selameti açısından Dicle Üniversitesi Rektörü Jale Saraç'ı açığa almıştı. 20 Temmuz'da ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Saraç'ı makamında gözaltına aldı. Bu tarihten bu yana gözaltında bulunan Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç tutuklandı.

AYŞEGÜL JALE SARAÇ KİMDİR?

Ayşegül Jale Saraç, 1959 yılında Diyarbakır'da doğdu. 1983 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni dönem ikincisi olarak tamamlayarak mezun olan Saraç, 1988 yılında mezun olduğu üniversitede fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında doçent unvanını, 1997 yılında ise profesör unvanını alan Jale Saraç'ın uluslararası ve ulusal dergilerde 100'den fazla makalesi, yine uluslararası ve ulusal 100'ün üzerinde bildirisi bulunmaktadır.

2004 yılında İtalya'da düzenlenen Dünya Lazer Kongresi'nde ekipçe Dünya Birincilği Kupası alan Saraç, Diyarbakır Valiliği tarafından Bilime Katkı Onur Ödülü ile ödüllendirildi.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Diyarbakır Milletvekili adayı olan Saraç seçilemedi.

2008 yılında katıldığı Dicle Üniversitesi rektörlük seçiminde 3. çıkmasına rağmen, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atandı. Ayşegül Jale Saraç böylece üniversitenin ilk kadın rektörü, Türkiye'nin ise ilk başörtülü rektörü oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler