HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yıldız'dan şirket sahibine tepki: Bu afet filan değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şirket sahibin "doğal afet" açıklamasına, "Hiç kusura bakmasın bu afet filan değil.'' dedi.

Bakan Yıldız'dan şirket sahibine tepki: Bu afet filan değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şirket sahibin "doğal afet" açıklamasına, "Hiç kusura bakmasın bu afet filan değil. Biz özellikle eğer bir sel felaketi, bir deprem gibi elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir işlem olmuşsa bu doğal affettir deriz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanıLütfi Elvan,Ermenek'te meydana gelen maden kazsına ilişkin açıklama yaptı. Yıldız, çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İki ayrı noktadan ocağa müdahale ediliyor. Daha farklı artı neler yapabiliriz diye bakanlarla yaptığımız toplantılarda dışardan tepenin arkasından ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissettik. Sondaj ekipleri Beypazarı'ndan yola çıktılar. Bu yaptığımız çalışmalara mani olacak bir şey değil. Üçüncü bir noktadan bu çalışmayı yönetmek üzere ve en dip noktadaki su veya çamurun üçüncü bir noktadan dışarıya atılmasına dönük bir işlem. Ama bu 3-4 günlük bir işlem. Çünkü 170 metreden dağdan gireceğiz ve direk bir sondajla beraber ayrı bir müdahale noktası daha oluşturmak istedik. Dolayısıyla üç ayrı noktada operasyonumuz sürmüş olacak. Çalışmalara gece boyunca devam edeceğiz" dedi.

"İLERLEME DAHA YAVAŞ OLMAK ZORUNDA"

Toplantıda açıklamalarda bulunan bir diğer isim ise Bakan Elvan oldu. Elvan, özellikle yer altında kaza sonrası müthiş bir yıpranma söz konusu olduğunu vurgulayarak, "Özellikle tahkikatlarda ve su patlaması neticesinde oluşan çok yoğun bir çamur tabakasının toplanması ve bunun yüksek mertebelerde olması bu çalışmaların daha da uzayacağını gösteriyor. Bu koşullarda gitmesi halinde ilerlemelerin biraz daha yavaş olacağını görüyoruz. Çamurda ilerlemek oldukça güç. Şuanda arkadaşlarımız çamurda ilerlemeye gayret ediyorlar. Belki birkaç metre sonra rahatlama olması halinde daha hızlı ilerleme söz konusu olacak. Ancak şuan ki yapı itibariyle ilerlemenin daha yavaş olmak zorunda" diye konuştu.

"BURASI BİR DOĞAL AFET DEĞİL"

Bakanlar açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İşletme sahibinin "doğal afet" açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldız, "Hiç kusura bakmasın bu afet filan değil. Biz özellikle eğer bir sel felaketi, bir deprem gibi elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir işlem olmuşsa bu doğal affettir deriz. Burası bir doğal afet değil. O yüzden doğal afet olmayan yerde kusur vardır. Kusur kimdedir? Bunun adli, idari soruşturması yapıldıktan sonra netleşir. Şimdiden bir şey söylememiz doğru olmaz. Ama buraya bir doğal afet tanımlaması yapmak bu olayı geçiştirmek demektir. Bakanlarımız bu tarz düşünce içerisinde değildir" ifadelerini kullandı.

"SUYUN ORAYA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEŞARJ OLDUĞUNU ANLIYORUZ"

"Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin elinize gelen bir veri var mı?" sorusuna ise Yıldız, "Nerede olduğunu tam olarak tespit edemedik ama bir duvardaki veya bir tabandaki yarılmayla beraber suyun oraya güçlü bir şekilde deşarj olduğunu anlıyoruz. O yüzden tamamen içeriyi temizleyip girdikten sonra bunla alakalı net teşhis koyabiliriz" yanıtını verdi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler