HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı Şimşek'e Mülkiye'deki hocasından sert eleştiri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Davos Zirvesi'ndeki açıklamalarına Mülkiye'deki hocası Prof. Dr. Yahya Sezai Tezel'den sert eleştiriler geldi

Başbakan Yardımcısı Şimşek'e Mülkiye'deki hocasından sert eleştiri

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkındaki sözlerini ilk Sputnik duyurmuştu. Yazılı ve görsel kaydı bulunan konuşmaya dair haberin yayımlanması üzerine açıklamada bulunan Şimşek, Sputnik'in sözlerini çarpıttığını iddia etmişti.

'KAYDA GEÇMİŞ KONUŞMAYI YALANLAMASINI YAKIŞTIRAMADIM'

Facebook üzerinden paylaşımda bulunan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Prof. Tezel, eski öğrencisinin kayda geçmiş sözlerini yalanlamasını 'kendisine yakıştıramadığını' söyledi: "Ölümlü dünya. Değmez. İnsanın mezara götüreceği tek varlığı haysiyetidir. Sevgili Mehmet tarihe geçiyorsun. Doğru bildiğini söyle. Asla geri alma. Görevden alınırsan da alın. Ölümlü değil miyiz? Ölmeyecek miyiz?"

'NASIL HATIRLANMAK İSTİYORSUN BU DÖNEMİN TARİHİ YAZILDIĞINDA?'

Prof. Tezel, Başbakan Yardımcısı Şimşek'e hitaben yazdığı mesajında, insanın tarih karşısında takındığı tutumun hayatta önemli olduğunu vurguladı: "Sen AKP'den önce Mehmet Şimşek'tin. AKP'den sonra Mehmet Şimşek kalabilirsin. Bence kal. Dünya önünde kazandığın güveni kaybetme. Gerçekten değmez. Sana istifa et demiyorum. İstifa etme. Ama ağzından çıkanı geri alamazsın. Almaya çalışma. Ne demiş Kanuni Sultan, 'Baki kalan kubbede bir hoş sada imiş'. Ben de öleceğim, sen de öleceksin, Tayyip bey de ölecek? Herkes ölecek. Ölümlü dünya. Nasıl hatırlanmak istiyorsun, bu dönemin tarihi yazıldığında? Kalıcı olan mesele bu."

ŞİMŞEK, ESAD HAKKINDAKİ SÖZLERİNİ İNKAR ETMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Davos Zirvesi'nde bir oturumda İngilizce olarak "Pragmatik ve gerçekçi olmalıyız. Sahadaki gerçekler çarpıcı şekilde değişti. Türkiye, artık (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad'sız bir uzlaşmada ısrar edemez. Bu gerçekçi olmaz" cümlelerini sarf etmişti.

Şimşek sözkonusu cümleleri sarf ettiği oturumun video kaydında görülmesine karşın ‘konuşmasını Sputnik Haber Ajansı'nın çarpıttığını' savunmuştu. (Sputnik)

İşte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sözkonusu konuşmasının Türkçe altyazılı kaydı:


En Çok Aranan Haberler