HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbe gecesi Taksim'i kana bulayacaklardı

Darbe girişimi sırasında askeri helikopterden, Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşların üzerine ateş açılması ve yaşanan panik anları MOBESE ve güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı

MOBESE ve güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan vatandaşların üzerinde askeri helikopterden ateş açılması ve vatandaşların kaçışması yer alıyor. Beyoğlu İlçe EmniyetMüdürü İsmail Kılıç’ın bir askere, "Ben millet adına konuşuyorum. Sana müsaade etmeyeceğim. Darbe yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Defol git, defol git… Çocuksun daha çocuk…" dediği duyuluyor. Olay gecesi DHA kamerasına da Taksim Meydanı’ndaki olaylar böyle yansımıştı.

Taksim Meydanı'nda darbe girişimi protestosu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin çağrısıyla, protesto için Taksim meydanında miting düzenlendi.

Yüz binlerce kişinin katıldığı mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik "Taksim Manifestosu"nu okudu. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra mitinge katılanların "onayına sunduğu" manifestoda darbe girişiminin parlamenter demokrasiye karşı yapıldığı belirtilerek şöyle deniyor:

"Darbe girişimi, halkın direnme hakkını kullanmasıyla ayrı bir anlam kazanmıştır. Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır."

" Bu darbe girişimi anayasada, yasama, yürütme ve yargı olarak yer alan güçler ayrılığı ilkesinin, demokrasideki denetleme işlevinin güvencesi olduğunu ortaya koymuştur. Devleti ele geçirme anlayışını tarihe gömmeliyiz."

"15 Temmuz darbe girişimi, 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Türkiye darbe hukukundan arınmalıdır. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıya yönetilmez. Girişimde bulunanlar, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır. İşkence, kötü muamele, tehdit, devleti darbecilerle aynı duruma düşürür. "

Mitingde sık sık "Darbeye karşı omuz omuza", "Yağma yok, Cumhuriyet var", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Darbeye geçit yok" şeklinde sloganlar atıldı.

DHA/İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler