HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eylemlerde kan aktı: 1 şehit, 1 ölü

Beyoğlu'daki gösteriler sırasında iki grup arasında çıkan kavgada Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti. Tunceli'deki gösteriler sırasında ise kalp krizi geçiren bir polis memuru şehit oldu.

Eylemlerde kan aktı: 1 şehit, 1 ölü

Berkin Elvan'ın Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin ardından olaylar çıktı.

Elvan’ın cenaze töreninin yapıldığı Okmeydanı semtinde, saat 22:00 sıralarında silah sesleri duyuldu.

Olayda yaralanan 3 kişiden birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

DHA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü.

Beyoğlu'nda 1 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığı kavga:

İstanbul Valiliği'nden Okmeydanı açıklaması

Olayın ardından İstanbul Valiliği internet sitesinden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada: "Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki gurup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"BÖLGEDE POLİS YOKTU"

Olayla ilgili bir açıklama da, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'dan geldi.

Bir televizyon programına bağlanan Babuşcu, olayda ölen Karamanoğlu'nun 22 yaşında olduğunu açıklarken, olay sırasında bölgede polisin olmadığına da dikkat çekti. Babuşcu, Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra çıkan olaylarda birçok seçim irtibat bürosunun zarar gördüğünü söyledi.

POLİS OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Bu arada olayın ardından, polis olay yerine gelerek detaylı inceleme yaptı.

polis ekipleri, gece saat 01.30'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler, cadde üzerinde dakikalarca delil topladı. Çevik kuvvet ekipleri de mahalle çevresinde bekleyişini sürdürdü.

ÜLKÜ OCAĞINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Burak Can Karamanoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların, Beyoğlu Ülkü Ocakları ile ilişkisi olmadığı belirtildi.

Beyoğlu Ülkü Ocakları'nın resmi facebook sayfasında yer alan açıklamada, "Okmeydanı Dörtyol'da çıkan çatışmaların Beyoğlu Ülkü Ocakları'yla ilişkisi yoktur. Ülkücü camianın ismini bu tür provakatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesini rica ederiz" denildi.

Tunceli'de polis memuru şehit oldu

Tunceli'de de bu gece çıkan olaylarda biber gazından etkilenen bir polis memuru kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİT POLİSİN EŞİ HASTANEDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ (VİDEO)

Tunceli'de Berkin Elvan eylemlerine müdahale eden polisin attığı gaz bombalarından etkilenen polis memuru Ahmet Küçüktağ ile 4 gösterici Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan polis Küçüktağ tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tunceli'de Polis Müdahalesi:

Polis memurunun zırhlı aracın içerisinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Küçüktağ’ın şehit olduğu haberini alan meslektaşları hastane önüne gelerek büyük üzüntü yaşadı. Elazığ nüfusuna kayıtlı olan Küçüktağ’ın 8 önce evlendiği belirtildi. ​Bu arada Tunceli’de saatlerce süren olaylar da sona erdi.

Olayın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ise, "Bir evladımızı, polis memur Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden fenalaşması sonucu kaybettik. Başımız sağolsun. Kamuoyunda gazdan etkilenerek rahatsızlandığı şeklinde yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Kurumum tarafından bu yönlü bir bilgi edinilmiş değildir. Birlikte görev yapan ekip arkadaşları gece boyunca gazlı ortama girmedikleri ve gaz maskesi takmaya hiç ihtiyaç duymadıklarını söylemiştir" dedi.

VALİ: BULUNDUĞU ARAÇ YOĞUN TAŞ YAĞMURU ALTINDA KALMIŞ

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın şehit olmasının ardından hastanede yaptığı açıklamadan sonra makamında da basın toplantısı düzenledi.

Vali Güner, polis memurunun gazdan etkilenip kalp krizi geçirdiği yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını, kesin sonucun adli tahkikat sonucu ortaya çıkacağını söyledi. Güner, şunları söyledi:

"Büyük bir olay; kamu malına, esnafa zarar verme söz konusu. Yani hem vatandaşa hem kamuya zarar söz konusu. Bu kapsamda olayların tüm boyutu, gösterici ve görevliler boyutu ile gerekli adli işlem adli makamlarca başlatılmıştır. Cumhuriyet başsavcılığımız konuyla ilgili çalışmalarını yürütmektedir. Gelişmelerle ilgili ayrıca gerekli bilgiler ve açıklamalar yapılacaktır. Şehit polis memuru arkadaşımızla ilgi olarak o an şehit olan arkadaşımızın yanında bulunan mesai arkadaşları, amirleri bizearkadaşımızın olay anında yoğun bir taş yağmuru altında oldukları ve gazlı bir ortamda olmadıkları ve gaz maskesi takamaya gerek duyulacak bir durumun bulunmadığını belirtmiştir. Bu durumu kamoyunun dikkatine sunuyorum. Olaylar sırasında şiddet başladığı sırada topluluğa müdahele etmek için yanlarında bulunan gaz maskesini takmaya gerek duymamışlardır. Tam tersine yanında bulunan arkadaşları, gazdan ziyade adeta araçlarına bir taş yağmuru şeklinde yoğun bir taş yağmuruna tutulduklarını bundan dolayı da ciddi bir stres yaşadıklarını hem amirlerine hem de yanlarında bulunan arkadaşlarıyla paylaşmışlardır. Emniyet müdürlüğümüzün konuyla ilgili tespitleri devam etmektedir. Ayrıca aracın etrafındaki taşları da sağduyulu Tunceli halkının sivil toplum örgütlerinin siyasi parti yetkililerinin dikkatine sunuyorum."

Halka hizmet için burada olduklarını söyleyen Vali Güner, şöyle devam etti:

"Hürmet için buradayız. Hiç kimse bizim bu halka olan hizmet aşkımızı provoke ederek zafiyete uğratamaz. Biz şehidimize de, halkımıza da sahip çıkacağız. Huzuru sağlamak bizim görevimiz. Yanlış yorumlara da asla müsaade etmeyeceğiz. Şunu özellikle tekrar belirtmek istiyorum. Olay anında şehit polisimizin yanında bulunan mesai arkadaşlarının bize verdiği bilgi, gazla ilgili bir tespit bulunmamaktadır. Lütfen olayın ne çerçevede olduğu olay sırasında söz konusu aracın ne biçimde yoğun bir taş yağmuruna tutulduğu tespitini bir vaka olarak önümüze koyalım. Ben bu açıklamayı yanlış anlaşılmalara yol açılmaması için ve kamuoyuna yansıtılan farklı bilgilere itibar edilmemesi için yapıyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler