HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook ve Instagram'a neden girilemiyor? Dünya genelinde erişim sorunu

Sosyal medya platformlarına erişim sıkıntısı yaşanıyor. Birçok kullanıcı Facebook ve Instagram'a neden girilemiyor sorusuna yanıt ararken, saat 16.00'dan itibaren erişim sıkıntısının dünya genelinde yaşandığı öğrenildi. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaşanan sorunla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

Facebook ve Instagram'a neden girilemiyor? Dünya genelinde erişim sorunu

Facebook ve Instagram'a neden girilemiyor? Facebook ve Instagram çöktü mü? Milyonlarca kullanıcı bu sorunun cevabını ararken saat 16.00'dan itibaren erişim sıkıntısının dünya genelinde yaşandığı öğrenildi. Sorunun Facebook sunucularından kaynaklandığı, Instagram'ın da aynı sunucuları kullandığı için her iki platformda da sorun yaşadığı belirtiliyor.

Yaşanan problemin şimdilik Avrupa ağırlıklı olduğu belirtiliyor.

Sorun bildiren kullanıcıların çoğu, sitenin yüklenemediği veya hesaplarına ulaşamadığını ifade ediyor. Bazı kullanıcılar ise 'Facebook kısa bir süre sonra geri dönecek' uyarısıyla karşılaşıyor.

BTK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Facebook ve Instagram'da Amerika, Avrupa, Güney Amerika başta olmak üzere küresel çapta teknik bir problem olduğu raporlandığını' duyurdu.


En Çok Aranan Haberler