HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı 2-4 derece azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'de hava sıcaklığı 2-4 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Bazı bölgelerde kar yağışı görülecek.

Hava sıcaklığı 2-4 derece azalacak

Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar yağışı görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI ÜLKE GENELİNDE DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2 -4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışlar, Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde görülecek. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Vatandaşlara yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyarı yapıldı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Tekirdağ çevreleri hafif yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Denizli ve Afyonkarahisar çevreleri hafif yağmurlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Göller yöresi ile zamanla Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye ve Hatay çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Konya ile Çankırı çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin hafif yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin çevreleri kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri aralıklı yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı. (5)

İSTANBUL: Çok bulutlu ve zamanla hafif yağmurlu. (11)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

ADANA: Parçalı çok bulutlu. (19)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı. (17)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(7)

ERZURUM: Parçalı bulutlu. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler