HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanlığı'ndan Suruç açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Suruç açıklaması

İçişleri Bakanlığı Suruç'taki patlamada 27 vatandaşın hayatını kaybettiğini, sayının artmasından endişe duyulduğunu bildirdi. Bakanlık 100 dolayında vatandaşın tedavisinin de hastanelerde sürdüğünü belirtti.

İçişleri Bakanlığı patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12.00 civarında bir terör saldırısı yaşandığını belirten Bakanlık, "İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir" dedi.

Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirildiğini kaydeden Bakanlık, güvenlik güçlerinin vatandaşların emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri aldığını kaydetti.

Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacağını da kaydeden Bakanlık, "Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz" uyarısını yaptı. Açıklama şöyle devam etti:

"Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler