HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İYİ Parti seçim standına bıçaklı saldırı

İstanbul Bağcılar’da İYİ Parti standına bıçaklı saldırı oldu. Edinilen bilgilere göre saldırıda 6 kişi yaralandı. Saldırı sonrası Twitter'da açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener, "Hiçbir saldırı veya tehdit bizi çıktığımız iyilik yolundan döndüremeyecektir" dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ise saldırıya ilişkin olarak, "Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli'dir" dedi.

İYİ Parti seçim standına bıçaklı saldırı

3 kişinin bıçakla 3 kişinin darp edilerek yaralandığını ileten parti yetkilileri saldırganların MHP’li olduğunu iddia etti. Hafif yaralılar Avcılar Anadolu Hastanesi’ne kaldırılırken, ağır yaralı olanlar Silivri Medical Park Hastanesi’ne kaldırıldı.

SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Olayla ilgili İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarından Lütfü Türkkan “Bağcılar'da iYi PARTİ standına yapılan bıçaklı saldırıda yaralı kardeşlerimiz var. Bunu reva görenlere sormak istiyorum; ülkenin bekası dediğiniz bu mudur? Bu kaosa, bu gerginliğe, bu vandallığa son vermek için iYi Parti iktidar olacak” açıklamasını yaptı.

iyi-parti

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Meral Akşener sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Hiçbir saldırı veya tehdit bizi çıktığımız iyilik yolundan döndüremeyecektir. Türkiye’nin ihtiyacı olan iyiliği ve sağduyuyu sabırla inşa edeceğiz. Menfur saldırıda yaralanan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

“MERAK ETMEYİN İYİLER MUTLAKA KAZANIR”

İYİ Parti’nin diğer bir Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’sa saldırıyla ilgili olarak sosyal medyadan, “Bağcılar İlçe Başkanlığımızın imza standına kötüler tarafından bıçaklı saldırıda bulunuldu. Kötüler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar. Üstelik bunu başka anaların çocuklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar. Bu siyaset başarılarını milletimizi kutuplaştırmada bulan çaresizlerin cinnetidir. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükûnet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. Merak etmeyiniz iyiler mutlaka kazanır. Twitlerimizdeki açıklama İYİ Parti’mizin resmi açıklamasıdır” ifadelerini kullandı.

iyiparti2

“AKAN HER DAMLA KANIN SORUMLUSU DEVLET BAHÇELİ’DİR”

Saldırıyla ilgili en sert açıklamaysa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. Dervişoğlu, “Saldırıya uğramışız… Saldıranlar elbetteki hesabını verecektir ama asıl sorumlu saldırtanlardır. Hayatları boyunca bir tek PKK’lıyı ittiremeyenler,şehitlerimizin kanını yerde bırakanlar şayet bağrımıza bıçak saplıyorsa it’e değil sahiplerine hesap sormak boynumuzun borcu olsun. Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” açıklamasını yaptı.

iyi-parti-dervisoglu

İYİ PARTİ RESMİ HESABINDAN AÇIKLAMA

İYİ Parti sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. İyiler mutlaka kazanır” denildi.

iyi-parti-aciklama

MUHARREM İNCE'DEN DE TEPKİ

İYİ Parti’nin Bağcılar’da açtığı standa yapılan saldırıya bir tepki de CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den geldi.Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, “Bağcılar'da İyi Parti standına yapılan saldırıyı kınıyor, yaralanan İyi Partili yurttaşlarımıza şifa diliyorum. Siyasi rekabet savaş değildir; bizimle aynı partide olmayan, aynı düşünmeyenler de düşmanımız değildir. Hepimiz aynı memleketin evlatlarıyız!” ifadelerini kullandı.

ince


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler