HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İznik Gölü’ndeki balık ölümleri korkutuyor

İznik Gölü'nde balıkların kıyıya vurması vatandaşları tedirgin ederken, bir an önce geniş çapta araştırma yapılması istendi. Sahile vuran İsrail sazanlarını görüntüleyen köylüler, 'çevreciler nerede gölde oksijen bitiyor' diye çağrıda bulundu. Göldeki balık ölümlerinin bir an önce araştırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, büyük tedirginlik yaşadıklarını dile getirdi.

İznik Gölü’ndeki balık ölümleri korkutuyor

İznik Gölü'ndeki balık ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde balıkların kurulan tuzaklardan kaynaklı öldüğü açıklanırken, Çakırcalı vatandaşlar ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda çevrecilerden destek istedi.

Sahile vuran İsrail sazanlarını görüntüleyen köylüler, 'çevreciler nerede gölde oksijen bitiyor' diye çağrıda bulundu. Göldeki balık ölümlerinin bir an önce araştırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, büyük tedirginlik yaşadıklarını dile getirdi.

GÜMÜŞ BALIKLARI GÖLDE YAŞAYAN DİĞER CANLILARIN KORKULU RÜYASI

Öte yandan 2015 yılında İznik gölünde boyu 7 ila 9 santimetre arasında değişen gümüş balıklarının hızla çoğaldığı ortaya çıkmıştı. Balıkçılar bu minik balıkların aslında birer 'göl canavarı' olduğunu söylüyor. Çok hızlı üreyebilen gümüş balıkları gölde yaşayan diğer canlıların korkulu rüyası. Plankton ve küçük balıklarla beslenen bu balıkların ana yurdu Akdeniz ve Karadeniz. İznik gölüne nasıl geldiğini bilen yok. Asıl adı Atherina olan göl canavarı, İznik gölündeki ekolojik hayatı tehdit ediyor.


En Çok Aranan Haberler