HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç'ten rektöre fırça

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Şenal’e "Sen saçlarını beyazlatmışsın ama, adaleti öğrenmemişsin." dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Üniversitesi kampüsünü gezerken konuşmasına sık sık müdahale eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Şenal’e, "Hocam var olan gerçekleri sen de inkar etme, görüyorsun her şey ortada. Sen saçlarını beyazlatmışsın ama, adaleti öğrenmemişsin. Biz burada doğruyu görmeye, doğru konuşmaya geldik. Ben buraya politika yapmaya gelmedim" dedi.

Tunceli’de 10 Kasım törenlerine katıldıktan sonra, Tunceli Üniversitesi’nin Aktuluk Mahallesi’ndeki kampusuna giderek incelemelerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e Rektör yardımcısı Prof. Dr. Musa Şenal bilgi verdi. Milletvekili Genç, kampüste hala birçok eksiğin bulunduğunu, binaların tam anlamıyla hazır hale gelmediğini, çok eksiklik olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Hala temiz içme suyu yok, kantin ve yemekhane hazır değil, öğrenciler çamurdan çıkarak derslere girecek bu doğru değil. Eski binalarda eğitim devam etmeliydi ve tam bitince buralara geçmeliydiler. Laboratuarlar hazır değil, ihale ile taşınacaklar buraya. Ben 15 gün sonra tekrar buraya gelip bakacağım ona göre bir şeyler yaparım."

REKTÖRLE TARTIŞMA

Kamer Genç’in konuşmasına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenal sık sık müdahale ederken Genç tebessüm ederek, "Bu akıl ve mantık işidir, bu mantıkla buraya taşınmak yanlıştır" deyince Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenal, "Eğer bende akıl ve mantık yoksa hiç kimsede yoktur. Ben matematik hocasıyım" dedi. Bunun üzerine Milletvekili Genç, "Anladım ama senin matematiğin benden kuvvetli değil" diye yanıt verdi. Kamer Genç, gazetecilere açıklamaya yaptığı sırada her cümlesine sürekli müdahale eden ve açıklamada bulunan Rektör yardımcısı Prof. Dr. Musa Şenal’a, "Sayın Şenal burada daha mutfak hazır değil, çamurdan çıkıyor içeri giriyorsunuz. Hocam var olan gerçekleri sen de inkar etme, görüyorsun her şey ortada. Sen saçlarını beyazlatmışsın ama, adaleti öğrenmemişsin. Biz burada doğruyu görmeye, doğru konuşmaya geldik, ben buraya politika yapmaya gelmedim" diye çıkıştı.

ÖNERGESİNİ GERİ ÇEKECEK
Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şenal, konuşması boyunca sözlerine müdahale ederek Üniversite ile ilgili verdiğin soru önergesini geri çekmesini istediği Kamer Genç’ten önce olumsuz yanıt aldı. CHP’li Genç, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Musa Şenal’ın ısrarını devam ettirmesi üzerine konuşmasının sonunda, "Peki tamam geri çekeceğim" diyerek kampüsten ayrıldı. (DHA)

Tüm haberler

En Çok Aranan Haberler