HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kışlalarda bir yasak daha kalktı

Erbaş ve erlerin özellikleri Türk Silahlı Kuvvetlerince belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla, belirli saatlerde ve belirlenmiş numaralarla aileleriyle konuşma imkanına kavuşacağı açıklandı.

ANKARA(ANKA) - Genelkurmay Başkanlığı'nın internet adresinden "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler" başlığıyla çeşitli açıklamalar yapıldı.

Anıtkabir Komutanlığı, Anıtkabir Derneği ve Anadolu Fotoğraf Derneği iş birliği ile düzenlenen ve gece şartlarında Anıtkabir'in görselliğini ön plana çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen "Bir Işık da Sen Yak Anıtkabir'de" temalı fotoğraf yarışması kapsamında talepli fotoğraf sanatçılarının katılımıyla 18 Nisan 2015'te 18.00-22.00 saatleri arasında fotoğraf çekim yapılacağı kaydedildi. Söz konusu saatler arasında fotoğraf sanatçılarına gece şartlarında Anıtkabir'in fotoğraflarını çekebilmeleri için imkan sağlanacağı belirtildi.

-ABD'DE ORTAK HAVA TATBİKATI-

13 Nisan-02 Mayıs 2015 tarihlerinde ABD Hava Kuvvetleri sorumluluğunda icra edilecek olan Emerald Warrior-2015 Tatbikatı'na, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu personelinin katılacağı belirtilerek, "ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekât Komutanlığı tarafından organize edilen ve hava ağırlıklı olarak icra edilecek söz konusu çok uluslu tatbikat; Florida/ABD'de icra edilecektir. Tatbikatın amacı; hava, kara ve deniz kuvvetleri özel harekât birliklerinin farklı senaryolar ile hava gücünün sahip olduğu hassas angajman, menzil ve sürat gibi ayırt edici yeteneklerin satıh birlikleri ile birlikte kullanılması, bu alanda önemli taktik ve tekniklerin denenmesi, sahip olunan İleri Hava Kontrolörü (İHK) / İleri Muharebe Kontrolörü (İMK) yeteneklerinin denenerek geliştirilmesi ve ortak çalışabilirlik kapsamında deneyim kazanılmasıdır. Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetlerinden 35 personel (30 personel fiilî katılımcı, 5 personel gözlemci) ile katılım sağlanacaktır" denildi.

Hafta içinde yapılan diğer tatbikatlar hakkında da bilgi verilen açıklamada tatbikatlara ilişkin de fotoğraflar paylaşıldı.

-CEP TELEFONU "BELİRLİ KOŞULLARDA" SERBEST-

Kışlalarda cep telefonu yasağına ilişkin ise, "Türk Silahlı Kuvvetlerine emanet edilmiş vatan evlatlarının aileleri ile olan iletişimini geliştirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek maksadıyla; kışlalarda cep telefonlarının belirli koşullar ve saatlerde kullanılmasına yönelik çalışmalarda sona gelinmiştir. Uygulamanın başlamasıyla birlikte erbaş ve erlerimiz özellikleri Türk Silahlı Kuvvetlerince belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla belirli saatlerde ve belirlenmiş numaralarla aileleriyle konuşma imkânına kavuşacaktır" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler