HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuvvetli yağış ve sel uyarısı

Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 8 dereceye kadar azalacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgelerinde ise yağmur etkili olacak.

Kuvvetli yağış ve sel uyarısı

Özellikle Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yağmurun çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle sel, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Diyarbakır, Adıyaman, Bingöl ve Muş çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde hissedilir derecede 4-8 derece olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklenirken, rüzgarın Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yağış anında kuvveti rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Rüzgarın ise Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(40 - 60 km/saat) esmesi öngörülüyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle yetkililer vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

YOL DURUMU

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam İzmir, Manisa ve Kütahya çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi ve Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise Doğu Akdeniz'in doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi öngörüyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çankırı ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey çevreleri, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarında kuvvetli, Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Rüzgarın, kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ve batısı ile Muş ve Bingöl çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, güney ve doğusunda güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40 - 60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, batı yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

İZMIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzey çevreleri, öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(30)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

DIYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28) (ANKA) (YE/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler