HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmara ve Ege ve Akdeniz'de şiddetli deprem

3 bölgeyi etkileyen deprem büyük korku yarattı. Deprem 40 saniye sürdü. AFAD, 1'i ağır 266 yaralı bulunduğunu açıkladı.

Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor.

İstanbul ve ilçelerinde de şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'da da halkı sokaklara döktü. Deprem İzmir ve Antalya'da da büyük korku yarattı.

KANDİLLİ: 6.5

Kandilli Rasathanesi merkez üssü Gökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğünü önce 6.7 olarak duyurdu ancak daha sonra 6.5 olarak yeniledi. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu ise merkez üssü Yunanistan’dan olan 7.2 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 91 km olduğunu duyurdu, sonra rakamı 6.4 olarak yeniledi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu, Şirinköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinli olduğunu bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

AFAD: 1'İ AĞIR, 266 HAFİF YARALI VAR

AFAD saat 15.30 sıralarında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. İşte verilen bilgiler:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6.5 büyüklüğündeki depremin 40 saniye sürdüğünü ve panikten dolayı biri ağır 266 kişinin yaralandığını açıkladı.

40 SANİYE SÜRDÜ

70'e yakın artçı deprem var. Çözümü yapılan en küçük deprem 2,3. En büyük artçı deprem 5,5'tir. Deprem 40 saniye sürdü..

BÜYÜK BİR DEPREM

6.5 büyüklüğündeki bir deprem oldukça büyük bir deprem. Geniş bir alanda hissedildi
Deprem aktivitesi 7/24 takip edilmektedir

HİSSEDİLME ORANI 7.0

Bu depremin şiddet olayı var. 6.5 büyüklüğü var
Şiddet yani hissedilme değeri var birde. Şiddet haritasına baktığımızda oran 7.0
Çanakkale’de hissedilen şiddet 5.0’dır

HASAR VE CAN KAYBI BİLGİLERİ

Gökçeada’da bazı evlerde çatlak, metruk evlerde hasarlar var.
2 cami minaresinde hasar oluşmuştur
Bu depremden zaten büyük bir hasar beklememiştik
Çünkü deprem denizde oldu

266 YARALI

Herhangi bir can kaybı yok. Panikten dolayı 266 vatandaşımız çok hafif yaralı. Panik nedeniyle ağır yaralı bir kişi vardır
Yaralı olan kişi Balıkesir – Edremit’te. Balkondan atladı ama durumu ağır.

BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR

Depremlerin önceden kestirilmesi mümkün değildir ancak büyük bir deprem beklenmemektedir

İLETİŞİM SORUNU ŞU ANDA YOK

İlk anda iletişim sorunu yaşandı
Herkes telefona yükleniyor. Bu telefonlara yüklenilmesinden dolayı kısa süreli kesinti yaşandı
Şimdi öyle bir sorunumuz yok

KAYMAKAM: ÇATLAKLAR OLUŞTU

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, bazı evlerde çatlaklar olduğunu, vatandaşların panik halinde bulunduğunu ve evlerine girmediğini kaydederek, Kızılay'dan çadır ve yemek talebi olacaklarını belirtti.

ARTÇISI BİLE 5.3

AFAD, saat 12:25'te 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 12:31'de Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldiğini duyurdu.

VALİ MUTLU: İSTANBUL'DA OLUMSUZ DURUM YOK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ''İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir.Bilgi toplamaya devam ediyoruz'' dedi.

ŞARKÖY'DE 5 YARALI

Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy’de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale’nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu.

ÇEVRE BAKANI: CAN KAYBI YOK

Çevre Bakanı İdris Güllüce, kendilerine gelen bilgilere göre herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

DEPREM ATİNA VE BATI TRAKYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Yunanistan Ulusal Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde Limni (Limnos) ile Semadirek (Samotraki) adaları arasında 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Deprem nedeniyle özellikle Batı Trakya'daki Dedeağaç ve Gümülcine kentlerinde halkın caddelere çıktığı, kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Yetkililer, Yunanistan'da ilk belirlemelere göre depremin herhangi bir hasara yol açmadığını belirtti.

BULGARİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem, Bulgaristan'ın başkenti Sofya ile Varna, Vidin, Dobriç, Filibe, Smolyan ve diğer şehirlerde de hissedildi.

Bulgaristan Ulusal Radyosu, yaklaşık 30 saniye süren sarsıntının Yambol kentinde paniğe neden olduğunu, halkın evlerinden dışarı çıktığını bildirdi.

İlk belirlemelere göre deprem Bulgaristan'da herhangi bir hasara yol açmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler