HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den son dakika açıklaması: 5 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan son dakika yazılı açıklamasında, 5 il için gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilen açıklamada, hava sıcaklıklarının 2-3 derece düşeceği ve özellikle Tunceli ve Bingöl'de yağışların yer yer kuvvetli olacağı ifade edildi.

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve adıyaman için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının 2-3 derece düşeceği öngörülen bölgede, özellikle Tunceli ve Bingöl'de yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

Bölgede beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde il merkezi ve doğu ilçelerinde kısa süreli sağanak yağışlı 28

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 28

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 31

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Bursa: Parçalı ve az bulutlu 29

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Samsun: Parçalı bulutlu 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 23

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

YAZ YAĞMURU SELE DÖNDÜ

Aydın’da akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sele döndü. Bir çok ilçede yağışlar nedeniyle tarım arazileri ve yollar sular altında kalırken, yağış nedeniyle ilin değişik ilçelerinde maddi hasar meydana geldi.

Aydın’da akşam saatlerinde başlayan yağmur yaklaşık 1 saat sürdü. Yağışlar Karpuzlu ve Bozdoğan ilçeleri başta olmak üzere Efeler ve diğer ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Ekili alanlar sular altında kaldı. Derelerin taşması nedeniyle yollar sular altında kaldı ve ulaşıma kapandı. Özellikle tarım alanlarında ciddi hasar oluştuğu belirtilirken, karpuz, domates ve sebze ekili tarlalarda fidelerin çok büyük zarar gördüğü belirtildi.

Selin ortasında kalan araç son anda kurtuldu

Bozdoğan ilçesinde etkili olan sağanak yağış kara yolunu ulaşıma kapatırken, bir araç sel sularına kapılmaktan son anda kurtuldu. Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış Kavaklı Mahallesi Nazilli-Bozdoğan karayolu mevkinde derelerin taşması sonucu sele dönüştü. Karayolu ulaşıma kapanırken, Nazilli’den Bozdoğan istikametine seyir halinde olan bir otomobil sel sularının ortasında kaldı. Şoför yardım için korna çalarken akaryakıt istasyonunda bulunan vatandaşlar yardıma gideceği zaman araç son bir hamle ile sel sularından kurtulurken vatandaşlar derin bir nefes aldı.

Sel felaketi nedeniyle kapanan Bozdoğan-Nazilli kara yolu sel sularının çekilmesinin ardından yapılan çalışma ile tekrar ulaşıma açıldı.


En Çok Aranan Haberler