HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nerede dediğimiz o eski Ramazan’lar işte burada

Eski İstanbul Ramazan’larının en belirgin özelliği; iftar sonrası sokaklarda yaşanan hareketlilik, o semtte yaşayanları bir araya getiren Ramazan eğlenceleri ve kutsal mekanların gezilmesiydi.

Nerede dediğimiz o eski Ramazan’lar işte burada

Güzel bir Ramazan akşamında yapacağınız bir turla bu geleneği yaşayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yolculuğumuza Kadırga’dan başlıyoruz. Tarihi dokusu, bozulmamış yapıları, daracık sokaklarıyla ünlü Kadırga, Ramazan’da gezilebilecek keyifli semtlerden biri. Küçük Ayasofya Camii de Kadırga’da bulunuyor. 527-536 yılları arasında yapılmış ve muhteşem bir bahçeye sahip. Yeşile ve mimariye doyacağınız bu yapıyı iftar sonrası ziyaret edebilir, Mimar Sinan’ın yaptığı külliyenin önemli yapılarından meşhur Sokullu Mehmet Paşa Camii ile Kadırga gezinizi tamamlayabilirsiniz.

İkinci durağımız; ahırkapı sokakta bulunan Dede Efendi Evi. Bu ev, klasik Türk Müziği bestecisi Dede Efendi’ye 2. Mahmut tarafından bir beste karşılığında hediye edilmiş. Kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan bu evi Ramazan ayı içerisinde ziyaret ederek Türk Sanat Müziği’nin huzurlu tınıları içinde kaybolabilir, müzik dinletileriyle iftar sonrası dinlenebilirsiniz.

Eski Ramazan’ları yaşamak isteyenler için alternatif bir tercih de Hocapaşa Sema Gösterisi. Kadırga’dan kısa mesafe bir yolculukla Sirkeci’ye uzanarak Tarihi Hoca Paşa Hamamı içerisinde yer alan Hocapaşa Dans Tiyatrosu’nun sergilediği sema gösterisi ile büyülü bir atmosferle buluşabilirsiniz.

Bir Ramazan gezisini Sultanahmet’e uğramadan sonlandırmak mümkün mü? Sultanahmet, içinde barındırdığı pek çok müze, camii ve tarihi yapı ile Ramazan denince tabii ki ilk akla gelen yer. İstanbul’un bu özel semti, çok önemli bir yapı olan Sultanahmet Camii’ne ev sahipliği yapıyor. Görkemli yapısı ile Mimar Sinan’ın yapı anlayışı içinde 17. yy’da Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa tarafından yükseltilmiş en önemli yapılardan biri bu camii. Sultanahmet Camii, aynı zamanda 6 kubbeli tek camiidir.

Sultanahmet semtinde, Sultanahmet Camii’ni gezmek dışında her yıl Ramazan ayında düzenlenen eski Ramazan eğlencelerine de katılabilirsiniz.

Armada Otel, Ramazan’da Sultanahmet ve civarındaki tarihi camii ve yapıları ziyaret etmek, geleneksel eğlence ve etkinliklere katılmak isteyenlere özel hazırladığı ‘’Bu Ramazan Bize Yatıya Gelin’’ paketi ile unutulmaz bir Ramazan anısı yaşama imkanı sunuyor; Armada Teras’ta iftar, konaklama ve sahuru kapsayan yatılı paketler ve Armada Teras’da katılabileceğiniz iftar yemeklerinin detayları için buraya tıklayabilirsiniz.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler