HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmenin tacizine dayanamayan Cansel Buse Kınalı intihar etti

Kayseri'de lise son öğrencisi Cansel Buse Kınalı intihar etti. Liseli Cansel Buse’nin intiharının ardından öğretmeni tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edildi. Öğretmen Bayram Özcan tutuklandı.

Öğretmenin tacizine dayanamayan Cansel Buse Kınalı intihar etti

Kayseri'de 18 yaşındaki Cansel Buse Kınalı polis babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. Genç kız tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı hastanede kurtarılmadı. Merkez Melikgazi İlçesi Demokrasi Mahallesi’nde meydana gelen olayda, polis memuru M.K.’nın kızı Cansel Buse Kınalı, babasının beylik tabancasıyla başına ateş etti. Silah sesini duyan evdekiler, genç kızı odasında kanlar içinde buldu. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralanan Cansel Buse Kınalı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis’ine kaldırıldı. Tedaviye alınan Cansel Buse, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmadı. Hastane morguna kaldırılan genç kızın cenazesi, otopsinin ardından Nevşehir’de defnedidi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken genç kızın öğretmeni tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddiaedildi.

Sosyal medyada konuşulanlara göre matematik öğretmeni tarafından cinsel istismara uğrayan Cansel Buse durumu şikayet etti. Ancak okul yönetimi şikayetin üzerinde durmayarak üzerini örtmeye çalıştı. Genç kız da yaşadıklarını kaldıramayarak polis babasının silahıyla başına ateş açarak intihar etti. Cansel'in arkadaşı "Kayseri’de henüz 18 yaşındaki arkadaşım Cansel Buse Kınalı’ya matematik öğretmenimiz Bayram Özcan’ın tecavüz etmesi ve okul yönetiminin Cansel’in şikayetinin üzerinde durmaması üzerine Cansel 4 gün önce çarşamba gecesi polis babasının silahıyla kafasına sıkarak intihar etti.'' diyerek yardım istedi.

İddialar üzerine, olayı çok yönlü olarak araştıran Cinayet Büro ekipleri öğretmen Bayram Özcan'ı cinsel istismar gerekçesiyle gözaltına aldı. Matematik öğretmeni, daha sonra geçen cumartesi günü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Okul yöneticileri, konuşmak istemedi. Kız öğrenci ailesinin intiharla ilgili açılacak davada okul yönetimi hakkında da şikayetçi olacakları ileri sürüldü.

Cansel’in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: “Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.” Twitter'da ''canseliçinsusma'' etiketi ise trend içerik oldu.

HERKES HESAP VERECEK

İntihar eden lise öğrencisinin ablası C.K. de, "Şikayet edilmesi gereken her yer ve kişiler hakkında şikayette bulunacağız. Okul yönetimi de bununla ilgili hesap verecek. Bu olayla ilgili suçu bulunan herkes adalet önünde hesap verecek. Acımız taze, halen kardeşimizin acısını yaşıyoruz. Sosyal medyadan da destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ancak şu an kimseyle görüşecek durumumuz yok' diye konuştu.

''SORUŞTURMA SÜRECİNİ BAŞLATTIK''

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu" dedi. Çandıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. "Hiç kimsenin istemediği ve istemeyeceği bir olaydır çünkü ne olup olmadığını bilmiyoruz" diyen Çandıroğlu, şunları kaydetti:

"Adliye, bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. Öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı, tutanak altına aldı ve aynı anda da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu."

‘2 AYLIK TELEFON TRAFİĞİ’

Adli ve idari soruşturmada genç kızın iki aydan beri öğretmeniyle cep telefonundan görüşmeler yaptığı belirlendi. Vali Orhan Düzgün olayla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “Cansel B.K.’nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu tutuklanmıştır. Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., Müdür Yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler