HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ortak açıklama: AKP ve Cumhurbaşkanı seçim güvenliğini tehdit ediyor

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB,seçim güvenliğine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Ortak açıklama: AKP ve Cumhurbaşkanı seçim güvenliğini tehdit ediyor

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB,yaklaşan seçim sürecine ilişkin kaygılara dikkat çekerek, "Devletleşen AKP, Cumhurbaşkanının koordinasyonu altında devletin tüm kurum ve olanaklarını seçimi kazanmak için seferber etmiş durumda. Bu uğurda her gün, her saat anayasayı ayaklar altına almaktan çekinmedikleri gibi seçim güvenliğini de tehdit etmektedirler" açıklamasında bulundu.

Açıklamada imzası yer alan isimlerden KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AK Parti'nin, Cumhurbaşkanının koordinasyonu altında devletin tüm kurum ve olanaklarını seçimi kazanmak için seferber ettiğini, bu uğurda her gün, her saat anayasayı ayaklar altına almaktan çekinmedikleri gibi seçim güvenliğini de tehdit ettiklerini savundu.

-"YSK GÖZ YUMUYOR, SESSİZ KALIYOR"-

Cumhurbaşkanın ve Başbakanın seçim meydanlarındaki söylemlerinin muhalefet partilerini ve muhalif tüm kurumları düşman gibi değerlendirerek hedef haline getirdiğini belirten Özgen, "İl binalarına bomba konulduğu gün bile Cumhurbaşkanı HDP'yi açık hedef alan konuşmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanının anayasayı ayaklar altına alarak yürüttüğü seçim çalışmalarına YSK göz yumuyor, sessiz kalıyor" dedi.

-"AKP SİYASETİNİN ÜLKEMİZİ SÜRÜKLEYECEĞİ YER KAOS ORTAMIDIR"-

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kaldığını hatırlatan Özgen, "Bu süreçte gerilimi yükselten, saldırıları besleyen, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın nezdinde biçimlenen bu saldırgan AKP siyasetinin ülkemizi sürükleyeceği yer hiç kuşkusuz 'Kaos ortamı'dır. Ancak bu ortam AKP'nin bilinçli tercihi ve politikasının sonucudur. Çünkü AKP geniş kitleler üzerinde korku ve yılgınlığa yol açarak, 'biz olmazsak kaos olur' havası yaratarak yeniden iktidar olmak istemektedir. Ağrı/Diyadin' de başlayıp Adana ve Mersin illerinde patlatılan bombalarla devam eden provokasyonlar belli bir odaktan planlı ve ayarlı bir stratejinin uygulandığını gösteriyor. Seçim atmosferine girildiğinden bu yana HDP'ye yönelik 66 saldırının gerçekleşmesine rağmen ciddi tedbirlerin alınmaması yeni saldırıları beraberinde getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Özgen, "İktidar değil kamu adına görev yapan savcıları ise saldırılara sessiz kalmamaya ve gerçek azmettiricileri açığa çıkararak yargı önünde hesap vermelerini sağlamaya çağırıyoruz" dedi.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler