HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özal: Bilgileri ifade haline dönüştürdük

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, savcılıkta verdiği bilgilerin ifade haline dönüştürüldüğünü açıkladı.

Özal: Bilgileri ifade haline dönüştürdük

ANKARA (ANKA) - Ergenekon ve Zirve Yayınevi davalarının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında dün Ankara Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'e ifade vermesinin ardından bugünde Ahmet Özal Ankara Adliyesi'ne geldi. Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara Adliyesi'ne gelen ve TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin ile görüşen Ahmet Özal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Savcılığın kendisini Cuma günü davet ettiğini ancak bugün gelebildiğini belirten Ahmet Özal, "Eksik olan bilgileri sordular" dedi. Savcılıkta verdiği bilgilerin ifade haline dönüştürüldüğünü kaydeden Ahmet Özal, savcılığın kendisinden bazı konularda yeni bilgiler istediğini ifade ederek, kendisinin de istenilen bilgilerle ilgili bir hazırlık yaparak, Savcılığa ileteceğini kaydetti. Adli Tıp Kurumu'nun Turgut Özal'ın saç telleri üzerinde yaptığı çalışmanın sorulması üzerine Ahmet Özal, "Adli tıp çalışıyormuş üzerinde. Çok zordur, çünkü kökü yoktur saçın. Ne kadar süreceği belli olmaz, oradan bir şey çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama esasında zaten vücudun bütün organları dururken saç telinin çok bir önemi yok bence. Zaten 4 tane zehir vücutta bulundu" dedi.

-ZAMANAŞIMI SÜRESİ 30 YIL-

Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin zamanaşımının 10 yıl daha uzadığını ifade eden Ahmet Özal, uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcının zamanaşımı konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını uygulayacağını açıkladığını anımsattı. Faili meçhullerde zamanaşamı sınırının yasal olarak kaldırılması gerektiğini, doğrusunun böyle olacağını ifade eden Ahmet Özal, gazetecilerin Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sorması üzerine, "Savcılar bana da kendi yaptığı soruşturmayı anlatmaz. Sadece beni bilgilerime başvurdular. Bu konunun derinlemesine bir soru sormam da benim haddime değil" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler