HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Paralı ifade' baskını: 11 gözaltı

Sedat Peker’in iki kişiye kendisi aleyhinde ifade vermemesi için baskı kurdurduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Polis 21 adrese düzenledği baskında 11 kişiyi gözaltına aldı.

Ergenekon davası sanığı Sedat Peker'in, bir sanık ile bir gizli tanığı kendi aleyhine ifade vermemeleri için tehdit ettiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında bir avukat ve 3 gardiyan da var.
Ergenekon operasyonu kapsamında daha önce ifade veren gizli tanık Poyraz ve Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan tutuklu Bedirhan Şinal'ın ifadelerini değiştirmeleri için tehdit edildiği ihbarı üzerine polis harekete geçti.
Sedat Peker'in adamlarının ifadesini değiştirmesi için kendisine 500 bin dolar teklif edildiğini anlatan gizli tanık Poyraz, şikayetçi oldu.
**CUMHURİYET MOLOTOFÇUSUNA 100 BİN DOLAR**
Peker gurubunun ayrıca, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli atmak suçundan tutuklu bulunan Bedirhan Şinal'e de 100 bin dolar para verdiği iddia edildi.
Şinal'in bu parayı aldıktan sonra mahkemede ifadesini değiştirdiği öne sürülüyor.
Şinal mahkemede, "Bana polis bomba vererek Cumhuriyet Gazetesi'ne atmamı istedi. Ben insaflı davranarak molotofla gazeteye saldırdım. Önceki ifademi reddediyorum" dedi.
**21 ADRESE BASKIN**
Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Silivri, Edirne, Metris ve Kandıra Cezaevleri'nin de aralarında bulunduğu 21 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi.
Baskınlarda bir avukat, Bedirhan Şinal'in amcası, 3 gardiyan da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler