HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rumların yaptığı tarihi bina imam hatip lisesi oldu

1879 yılında Rumlar tarafından okul olarak yaptırılan tarihi bina, Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermeye başladı.

Rumların yaptığı tarihi bina imam hatip lisesi oldu

Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde 1879 yılında Rumlar tarafından okul olarak yaptırılan tarihi bina, 6 ay süren restorasyonun ardından bu eğitim yılında, Balıkesir-Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermeye başladı.

Erdek ilçesinde Rumlar tarafından 135 yıl önce okul olarak yaptırılan, daha sonra Balıkçı Okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, 1915 - 1918 yılları arasında da Erdek Menzil Hastanesi olarak kullanıldı. Cumhuriyetin kurulması ile karma okul olarak eğitimin yapıldığı okul, 1962 yılından sonra da Atatürk İlköğretim Okulu adını aldı. Ancak 1983 yılındaki depremin ardından hasar gören okul boşaltılarak onarıldı. 1987 yılındaaynı ad ile yeniden hizmet vermeye başlayan, 2007 yılında ise Cennettepe Mevkii’ne taşınınca tarihi bina boş kaldı.

Toplam 18 derslikli bina geçen yıl Balıkesir İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile Erdek İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildi. Onaylanan restorasyon kararının ardından Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu çalışmalara başladı. 6 aylık çalışmanın ardından restorasyonu tamamlanan tarihi bina, bu eğitim yılında Balıkesir-Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 177 öğrencisi eğitime başladı.

Okulda incelemelerde bulunan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, "Okulumuzun restorasyonunu temin edilen ödenekle bitirdik. Eğitime hazır hale geldi. Okulumuzun hem eğitim hem de kültürel varlık olması dolaysıyla, Erdek Turizmi yeni bir değer kazanmış oldu" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler