HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa’da 2 polisin şehit edildiği saldırıya 5 gözaltı

Şanlıurfa’da, geçen 28 Ağustos'ta 2 polisin şehit edilmesi ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da 2 polisin şehit edildiği saldırıya 5 gözaltı

Polis memurlarını şehit eden saldırganın da aralarında bulunduğu operasyonun ardından konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Şehit polislerimizin kanı yerde kalmadı" dedi.

Şanlıurfa'da geçen 28 Ağustos gecesi AK Parti Eyyübiye ilçe başkanlığına el yapımı patlayıcı atıldı. Bu olaydan birkaç dakika sonra da Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nden ekip aracıyla çıkan polis memurları Fatih Kılbey ile Tanju Sakarya, yakın mesafeden başlarına tabancayla ateş edilerek şehit edildi. Bu olayın ardından ise Akabe Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanlara da el yapımı parça tesirli bomba atıldı. Aynı gece içersinde gerçekleştirilen 3 ayrı saldırıyla ilişkin geniş çaplı araştırma başlatan polis, biri kadın 5 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

POLİSLERİ ŞEHİT EDEN SALDIRGAN OPERASYONLA YAKALANDI

Tutuklanan 5 kişinin ardından polis, saldırılar ve polis memurlarının şehit edilmesine ilişkin soruşturmayı çok yönlü sürdürdü. Terörle Mücadele Şubesi polisleri, eş zamanlı saldırıların DBP Eyyübiye İlçe Başkanı Hasan D. ve Suruç'ta PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından organize edildiğini saptadı. Bunun üzerine dün Suruç'ta PKK'nın gençlik yapılanması üyesi olan, saldırılarda yer aldığı ve 2 polis memurunu şehit ettiği öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Polisin yaptığı baskınlarda F.Y., M.T., T.Y., H.D. ile 2 polisi şehit eden Erdal Daghan yakalandı. Üzerinde sahte isme düzenlenmiş kimlik bulunan ve kendisini Suriyeli olarak tanıtan Daghan, gözaltına alınarak götürüldüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında suçunu itiraf etti ve 2 polis memurunun şehit olduğu saldırıda silahı kendisinin kullandığını söyledi. Operasyon kapsamında evi aranan DBP Eyyübiye ilçe Başkanı Hasan D.'ye ise ulaşılamadı.

VALİ KÜÇÜK: ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

Polis memurlarını şehit edilmesi ve diğer bombalı saldırıların şüphelilerin yakalanmasının ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. PKK saldırısında şehit olan polis memurları için düzenlenen törende kanlarını yerde bırakmayacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Vali Küçük, toplantıda şunları söyledi:

"28 Ağustos akşamı Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde iki polisimiz kalleşçe bir pusu sonucunda şehit düşmüştü. İki polisimizi şehit eden kalleş teröristler, dün itibariyle yakalanmıştır. Toplam sayı 6 kişidir. Bunlardan biri cinayeti işleyen, terörü işleyen şahıstır. Diğer 5 kişi ise bu kişiye yardım ve yataklık yapan kişilerdir. Bunlardan biri firardadır. Güvenlik güçlerimizin çok yoğun bir mesai sonucunda bu sonuca ulaşılmıştır. Biz o gün 'şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Nereye girerse girsinler, hangi deliğe, hangi ine inseler de, 7 kat yerin dibine girseler de bulup çıkaracağız' demiştik. Devlet olarak bize düşen bir vazife vardı. Bu kalleş teröristleri yakalamaktı. Bu bayram gününde onları yakaladık. Şehitlerimizin kanı bu kalleş saldırıyı yapanların yanına kar kalmamıştır."

Öte yandan polis memurlarını şehit eden Erdal Daghan'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından zırhlı polis araçları eşliğinde adliyeye sevk edildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler