HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı Aziz Takçı gözaltında

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Savcı Aziz Takçı gözaltına alındı. Polis, dün akşam savcının evine gitmiş ancak Takçı evinde bulunamamıştı.

MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Savcı Aziz Takçı gözaltına alındı. Polis, dün akşam savcının evine gitmiş ancak Takçı evinde bulunamamıştı.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili HSYK'nın başlattığı soruşturma kapsamında Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı verilen savcılardan Aziz Takçı da Zonguldak’taki evinde gözaltına alınarak Adliye'ye götürüldü.

Polis eşliğinde Adliye'ye getirilen Takçı, gazetecilerin 'Açıklama yapacak mısınız?' sorusuna, "Şu anda bir şey söylemeyeceğim. Ancak ilerleyen günlerde yazılı açıklamada bulunacağım" dedi.

EVİNDE BULUNAMAMIŞTI

Dün akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kozlu İlçesi’nde oturan savcı Aziz Takçı’yı gözaltına almak için evine gitmişti.Ancak savcı Takçı, evde bulunamamıştı.

Avukat Ahmet Orhan ise "Kendisi gelip teslim olacaktır. O hukuk adamı. Hukuk çerçevesi içerisinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaktır. Polis evde arama yaptı. Şu an evde yok. Bir yerlerde karara karşı savunmasını hazırlıyordur" demişti.

Polisler gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışırken, adliyede bekleyen avukatlar Savcı Takçı'ya 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler