HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika İstanbul'da okulda silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

İstanbul'dan gelen son dakika haberine göre okulda silahlı saldırı meydana geldi. Pendik'te iddiaya göre bir okula giren kimliği belirsiz şahıs 3 öğrenciyi silahla yaralayarak intihar girişiminde bulundu. Saldırıda vurulan öğrencilerden biri hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden öğrencinin saldırgan Mustafa Y'nin eski kız arkadaşı Helin P. olduğu öğrenildi. Saldırganı okul güvenliği için organize edilen Mobil Okul Timleri (MOT) yakaladı.

İstanbul'dan gelen son dakika haberine göre Pendik'te lise önüne gelen bir şahıs önce pompalı tüfekle okuldan çıkan öğrencilerin üzerine ateş açtı, ardından bileğini keserek intihar girişiminde bulundu. Olayda yaralanan üç öğrenciden biri hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden öğrencinin saldırgan Mustafa Y'nin eski kız arkadaşı Helin P. olduğu öğrenildi. Saldırganı okul güvenliği için organize edilen Mobil Okul Timleri (MOT) yakaladı.

'SALDIRGAN ÖĞRENCİ DEĞİL'

Olay yerinde bulunan İHA muhabiri yaşananları, “Saldırgan öğrenci değil, okul dışından olduğu söyleniyor. Olayı neden yaptığı henüz belli değil. Polisler hayati tehlikelerinin olmadığını söyledi. Henüz bilgiler sağlıklı değil. Kız arkadaşının yanında başka bir erkek görüyor. İddialar böyle. Kız arkadaşından ayrıldığı söyleniyor, olayı bu yüzden yaptığı söyleniyor. Öğrenciler hastaneye kaldırıldılar. Öğrencilerde hayati tehlikesi yok deniyor" sözleriyle aktardı.

Saldırganın okulun yangın merdivenlerinde intihar girişiminde bulunduğu ancak hayati tehlikesi bulunmayan saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor.

"POMPALI TÜFEK İLE VURDU"

Bir görgü tanığı, "Arkadaşlarla buradan geçiyordum. Bir adam söylenip küfür ederek buradan geçiyordu. Bağıra bağıra köprünün oraya kadar çıktı. Ondan sonra okula gitti. Ben de okula gidecektim, bir arabanın içindeki kişiye 'sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?' dedi. Çocuk da, 'bekle bekle' dedi o anda ona sıktı. O anda kız ellerini yüzüne götürdü, kendini korumaya çalıştı. Oradaki kıza da vurdu, sonra diğer arkadaşlarına vurdu. Pompalı tüfek ile ateş etti" dedi.

Bir başka görgü tanığı ise, "Kırmızı bir araba durdu ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Çocuk elinde pompalı tüfek ile araçtan indi. Genç bir çocuk. Kırmızı araba gitti, başladı buradaki çocuklara sıkmaya başladı. Peşpeşe 3'üne sıktıktan sonra okula doğru gitti. Biz bekledik, kız çocuğuna baya müdahalede bulundular, ambulans 10 dakika sonra geldi" diye konuştu.

DHA ise saldırganın okulda değil Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu'nda, 3 kişiye ateş açarak yaraladığını duyurdu. Saldırganın, polisten kaçarken bir okula girerek saklandığı ve burada bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


En Çok Aranan Haberler