HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG tercihleri ne zaman yapılacak, YEP ne zaman açıklanacak belli oldu!

MEB, TEOG tercih ve yerleştirme takvimini açıkladı. Yayımlanan TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu adaylara YEP, tercih, yerleştirme takvimi ve süreç içinde yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler sunuyor. İşte TEOG 2017 yerleştirme ve tercih sürecinin takvimi ile YEP'lerin açıklanacağı tarih...

TEOG tercihleri ne zaman yapılacak, YEP ne zaman açıklanacak belli oldu!

TEOG sonuçlarının açıklandığı günden bu yana Temel Öğretimden Orta Öğretime geçecek öğrenciler YEP yani yerleştirmeye esas puanların açıklanmasını bekliyor. Adaylar liseyi okuyacakları okulu YEP'e göre yapacaklar. YEP ile birlikte TEOG 2017 tercih süreci başlayacak. Tercihleri de yerleştirmeler takip edecek.

YEP ve KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in 2017 TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda paylaştığı takvime göre YEP yani yerleştirmeye esas puanlar 30 Haziran 2017 Cuma günü ilan edilecek. Tabi YEP'lerin açıklanması ile aynı gün kontenjanlar da açıklanacak. Öğrenciler okul tercihlerini bu YEP ve kontenjanlara göre yapacaklar.

TEOG TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Yine aynı kılavuzu göre MEB, yerleştirme için tercihlerin alınmasına 14 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. Adayların tercih işlemlerini 24 Temmuz Cuma saat 17.00'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Tercih sonuçları da 11 Ağustos'ta ilan edilecek. Sonrasında da nakil süreci başlayacak.

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

YEP sahibi olan adaylar tercih işlemlerini E-okul üzerinden veya herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirecekler. Belirtilen tarihlerde e-okul internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, "TERCİH YAPMAK İSTİYORUM" ve "ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM" seçenekleri olacak. "ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM" butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

Adaylar 25 okula kadar tercihte bulanabilecekler. Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte ilan edilen yeni kontejyanlara göre adaylar nakil sürecine geçecekler. Yerleştirildiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil başvurusunda bulunacaklar.

TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri ile süreci ile ilgili detayların kalanını aşağıdaki bağlantı ile ulaşabileceğiniz kılavuzda bulabilirsiniz.

2017 TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler