HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe, Valbuena transferini açıkladı! Mathieu Valbuena kimdir?

Valbuena Fenerbahçe için yola çıktı. Fenerbahçe, resmi sitesinden Fransa Ligue 1'de Olympique Lyon'da oynayan Fransız milli futbolcu Mathieu Valbuena ile anlaştığını açıkladı. Peki Mathieu Valbuena kimdir, kaç yaşındadır?

Fenerbahçe, Valbuena transferini açıkladı! Mathieu Valbuena kimdir?

Valbuena Fenerbahçe ile anlaştığını resmen duyurdu. Bu sezon takımı Olympique Lyon ile sözleşmesi sona eren Valbuena ile prensipte anlaştığını açıklayan Fenerbahçe yönetimi, transfer sezonu açıldığı zaman sözleşme imzalayacaklarını açıkladılar. 2015 yazında Dinamo Moskova'dan Olympique Lyon'a 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Valbuena, geride kalan sezonu 10 gol ve 8 asistle tamamladı. İşte Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklama;

"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mathieu Valbuena ve takımı Olympique Lyon ile yaptığı görüşmeler sonucu kulübümüze transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştır. Resmi transfer dönemi açıldıktan sonra Mathieu Valbuena ile sözleşme imzalanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Peki Mathieu Valbuena kimdir? Kaç yaşındadır?

MATHIEU VALBUENA KİMDİR?

Mathieu Valbuena 28 Eylül 1984 Bruges doğumlu olan Fransız millî futbolcu 1.67 metre boyuna sahiptir. Bordeaux'nun alt yapısında oynayan Valbuena, boyu çok küçük olduğu için kulübünden ayrılmaya mecbur kaldı. 19 yaşında Lagon (5. lig) külübüne gitti ve bir yıl sonra, Libourne-Saint-Seurin (3. lig) takımına katıldı. Valbuena, 2005-06 sezonunda, 29 maçta 19 gol atarak üçüncü ligin en iyi oyuncusu seçildi.

9 Haziran 2006 tarihinde Valbuena, Marsilya takımı ile 3 yıllık kontrat imzalayarak profesyonel futbolcu oldu. 2006 senesinde sakat olan Valbuena, sadece 15 maç yapabildi. 19 Mayıs 2007 tarihinde, Saint-Étienne karşısında, takımını şampiyonlar ligine yükselten golü attı. Performansıyla dikkat çeken Valbuena, Ekim 2007'de Marsilya ile 3 yıllık kontrat imzaladı. 3 Ağustos 2014 tarihinde, €7 milyon karşılığında Dinamo Moskova takımına transfer olan Valbuena, 2015 yılında Fransa'ya geri dönüş yaparak Olimpic Lyon takımına transfer oldu. Bu takımda iki sezonda 56 maç forma giyen Valbuena, 9 gol attı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler