HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YSK’dan CHP adayı Atilla Sertal'e veto

YSK’dan CHP adayı Atilla Sertal'e veto

Yüksek seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel'in adaylığını Basın İlan Kurumu Yönetimi'nde olduğu gerekçesi ile iptal etti. Sertel, CHP'nin milletvekili adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçimde İzmir 2. bölgede 3. olmuştu.

Sertel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iptalin CHP'den aday olan kişiler tarafından yapılan başvuru ile gerçekleştiğini savundu ve "Arkadaşlar, YSK, CHP'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti." ifadesini kullandı.

Sertel, 1956 yılında Eskişehir'de doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1979 yılında Milliyet'te başladığı meslek yaşamını sırasıyla Güneş, Yeni Asır, Hürriyet gazetelerinde muhabir, istihbarat şefi ve haber müdürü olarak sürdürdü. Daha sonra Gözlem Gazetesi'nde Haber Müdürü, Gazete Ege'de Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı ve emekli oldu.

Sertel, yedi yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne 26 Mayıs 2009 tarihinde Başkan seçildi. Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına ise 27 Eylül 2009 tarihinde seçildi. Sertel Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyeliği'ni de üstlenmişti.

Kaynak:Al Jazeera

aljazeeraturk

Davutoğlu: Ayrımcılık ve iltimas kültürünü yıkacağız

THY'ye 6. bomba ihbarı

Apple Çin'de güneş santrali kuracak

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler