Yuksel Yurtsever Haberleri

Lösemi tedavisi gören kız arkadaşına hastane odasında evlilik teklifi etti! Kalk kız evlencez pankartı açtılar

İzmir'de 20 yaşındaki Emre Coşkun, lösemi tedavisi gören kız arkadaşı 19 yaşındaki Nehir Yurtsever'e hastane odasında, diz çökerek evlilik teklifi etti. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yurtsever "Evlilik teklifi alınca çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum. Bu konuyu ara sıra konuşuyorduk ama seneler sonra olur diye bahsediyorduk. Özellikle hastalık sürecini yaşadıktan sonra hiçbir şeyi ertelememe kararı aldık. Bir an önce buradan çıkıp bu hayali yaşamak istiyorum" dedi.

Haber 2024-05-03 16:58:09

Üç Kız Kardeş'in Türkan'ı Özgü Kaya'nın estetiksiz hali sosyal medyayı salladı! Görenler çok şaşırdı

Reha Özcan, Berken Güven, Almida Ada ve Veda Yurtsever gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Üç Kız Kardeş dizisinde hayat verdiği 'Türkan' karakteri ile adından söz ettiren Özgü Kaya başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. Sosyal medya paylaşımlarıyla da adından söz ettiren Kaya bu defa estetiksiz hali sosyal medyayı salladı.

Magazin 2024-04-06 15:58:48

Sanatçı Tuncay Yurtsever 34 bin toplu iğneyle Aşık Veysel'in portresini yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçı Tuncay Yurtsever, Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle 2023 yılının "Aşık Veysel" yılı ilan edilmesi nedeniyle, 34 bin toplu iğneyle ünlü halk ozanının tablosunu yaptı.

Yurthaber 2023-12-06 13:45:53

Ermenistan'da darbe girişimi! Üst düzey komutanlar gözaltına alındı

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, 8 üst düzey komutanı "Yurtsever Haçlılar" grubuyla işbirliği yaptıkları ve darbe girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına aldı.

Haber 2023-09-24 22:59:01

Yurtsever nasıl yazılır? Yurtsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Milletini ve yurdunu büyük bir tutkuyla sevip bu uğurda her türlü özveriye katlanan kişileri temsil eden yurtsever sözcüğü sıfat türündedir. Ayrıca bu sözcüğün birleşik yapıda olduğu bilinir. Bu da yaygın olarak kullanılsa da yurtsever sözcüğünün doğru yazılışının bazı durumlarda unutulmasına yol açar. Fakat yurtsever sözcüğünün doğru yazılışı bağlantılı olduğu kuralla birlikte açıklandığı zaman bu ifadenin yazılı dildeki kullanımı konusunda hata yapılmayacaktır.

Egitim 08-07-23 11:53

Üç Kız Kardeş sezon finali ne zaman? Bu akşam yeni bölüm var mı? İşte Üç Kız Kardeş sezon finali ve Kanal D yayın akışı

Üç Kız Kardeş dizisi Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Her hafta salı akşamları ekrana gelen dizi, büyük bir izleyici kitlesine sahip. Kadrosunda İclal Aydın, Özgü Kaya, Berker Güven, Almila Ada, Veda Yurtsever ve Ayçin İnci gibi isimleri bulunduran Üç Kız Kardeş bu akşam yeni bölümü ile Kanal D'de olacak. Peki, Üç Kız Kardeş sezon finali ne zaman? Bu akşam yeni bölüm var mı? İşte Üç Kız Kardeş sezon finali ve Kanal D yayın akışı...

Magazin 13-06-23 19:40

Üç ayda 47 bin toplu iğneyle şahmeran tablosu yaptı

Sanatçı Tuncay Yurtsever: - "Efsane şahmeran tablomu doğaya yakın olsun diye tuval yerine çuval üzerine yaptım"

Yurthaber 07-06-23 11:09

Aslı Hünel'in aracı polis sireni çalarak durduruldu! Gerçek bakın ne çıktı

Şimdilerde Show Tv'nin gündüz kuşağı programı Gelin Evi'nin sunuculuğunu üstlenen Aslı Hünel eşinin yaptığı bir sürpriz ile gündem oldu. Aslı Hünel'in aracı polis sireni çalarak durduruldu. Aracı kenara çekildiğinde ise eşi Savaş Yurtsever elinde pasta ile Aslı Hünel'in doğum gününü kutladı. O anları sosyal medyada paylaşan ünlü isme binlerce yorum yapıldı.

Magazin 05-06-23 14:55

Üç Kız Kardeş bu akşam yok mu, neden yok? Üç Kız Kardeş dizisi yeni bölüm ne zaman? 16 Mayıs 2023 Kanal D yayın akışı

Üç Kız Kardeş dizi neden yok sorusu merak edildi. Başrollerini Özgü Kaya, Berker Güven, İclal Aydın, Veda Yurtsever gibi isimlerin paylaştığı Üç Kız Kardeş dizisinin yeni bölümü Kanal D'nin 16 Mayıs 2023 tarihli yayın akışı listesinde yer almadı. Diziyi seyretmek isteyenler Üç Kız Kardeş'in yeni bölümüne ilişkin sorgulamalarına hız kazandırdı. Peki, Üç Kız Kardeş bugün var mı, yok mu, neden yok? Üç Kız Kardeş dizisi yeni bölüm ne zaman?

Magazin 16-05-23 18:41

Üç Kız Kardeş'in Rüçhan'ı Veda Yurtsever'in eski eşi de bakın kim çıktı! Meğer Güldür Güldür'ün yıldızıyla...

Kanal D'nin sevilen dizisi Üç Kız Kardeş'te Rüçhan karakterine hayat veren Veda Yurtsever başarılı oyunculuk performansı ile adından sıkça söz ettiriyor. Dizideki otoritesiyle dikkat çeken ünlü ismin özel hayatı da merak ediliyor. Veda Yurtsever'in eski eşinin kim olduğunu duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor...

Magazin 12-04-23 17:04

Depremde dışarıda kalan 11 kişilik aile, çardağı eve dönüştürdü

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde depremler sonrası dışarıda kalan 11 kişilik aile, parktaki çardağı branda ile kapatarak eve dönüştürdü. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü Afşin'de, çocukları ve torunları ile yaşayan Hamdi Yurtsever (82), "Sığınacak başka bir yer bulamadık. Buradaki çardağı ev haline getirdik. Gece biraz soğuk oluyor ama idare ediyoruz" dedi.

Haber 14-02-23 10:15

Savaş Yurtsever kaç yaşında, aslen nereli? Aslı Hünel'in eşi Savaş Yurtsever kimdir, ne iş yapıyor?

Aslı Hünel'in eşi Savaş Yurtsever'in kim olduğu merak ediliyor. Bugün Aslı Hünel sunucusu olduğu Gelin Evi'nde yarışmacı olarak yer aldı. Evliliği ve özel hayatıyla ilgili de çok konuşulan Aslı Hünel'e dair araştırmalar da hız kazandı. İşte Aslı Hünel'in eşi Savaş Yurtsever hakkında bilgiler...

Magazin 07-01-23 09:54

Kardeş Payı'nın aşık Tarık'ını bir de şimdi görün! Son haliyle şaşkına çevirdi

İlk bölümü 2014 yılında yayınlanan Kardeş Payı dizisinin kadrosunda Seda Bakan, Murat Cemcir, Ahmet Kural, İpek Yaylacıoğlu ve Şinasi Yurtsever ünlü oyuncular yer alıyordu. İzleyiciyi gülmekten kırıp geçiren dizinin çocuk yıldızı Tarık Bayrak, değişimiyle şaşırttı.

Magazin 27-10-22 14:22

Gelin Evi sunucusu Aslı Hünel kimdir? 2. Sayfa konuğu Aslı Hünel nereli ve kaç yaşında, eşi Savaş Yurtsever kimdir?

Aslı Hünel 30 Eylül 2022 Cuma günü 2. Sayfa magazin programında Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in konuğu oldu. Bilindiği üzere ünlü şarkıcı, Gelin Evi programının sunuculuğunu yapıyor. Ünlü şarkıcı 2. Sayfa canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayıp magazin gündemine ilişkin konuştu. Programın ardından birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Peki, Aslı Hünel kimdir? 2. Sayfa konuğu Aslı Hünel nereli ve kaç yaşında, eşi Savaş Yurtsever kimdir?

Magazin 30-09-22 10:27

2. Sayfa konuğu Aslı Hünel'in eşi Savaş Yurtsever kimdir? Savaş Yurtsever ile Aslı Hünel ne zaman evlendi?

Aslı Hünel'in eşi Savaş Yurtsever vatandaşlar tarafından merak edildi. Saruhan Hünel'in kız kardeşi olan ünlü şarkıcı Aslı Hünel, 30 Eylül 2022 Cuma günü 2. Sayfa magazin programında Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in sorularını yanıtlayıp magazin gündemini değerlendirdi. Peki, 2. Sayfa konuğu Aslı Hünel'in eşi Savaş Yurtsever kimdir? Savaş Yurtsever ile Aslı Hünel ne zaman evlendi?

Magazin 30-09-22 09:26

'Burada petrol yok' denilerek kapatılmıştı! Osmanlı arşivinden çıktı... 'Zengin bir petrol kaynağı var'

Adana’da arama yapan yabancı şirketin daha önce ‘Petrol yok’ diyerek kapattığı kuyuda bulunan petrolün yüksek kalitede olduğu çıkmıştı. Tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Çukurova bölgesinde 1963 yılında petrol yok denilerek kapatılan kuyularda aslında Osmanlı’nın son zamanında 1911 yılında yine yabancı bir şirket tarafından petrol arandığını bunun belgesinin de Osmanlı arşivinde olduğunu ortaya çıkardı. Tarihçi Kadirli ilçesinde de zengin petrol kaynaklarının olabileceğini belirtti

Finans 17-08-22 10:23

Yer: Adana! Dinamitle havaya uçuracaklardı, son anda fark edildi

Adana Kozan'da bulunan kral mezarı, definecilerin hedefi oldu. Kral mezarı üzerinde 9 adet dinamik çukur açan defineciler son anda fark edilmeleriyle amaçlarına ulaşamadılar. Anavarza’da kral mezarında açılan dinamit çukurlarını tek tek gösteren Tarihçi-Yazar Cezmi Yurtsever "Çok yakın bir zamanda Anavarza Antik Kentinde kral tapınak mezarında hazine var diye düşünenlerin büyük bir tahribatı bu" açıklamasını yaptı.

Haber 16-06-22 11:05

Poşet çaydan çıkan dehşete düşürdü! Lütuf gibi hayatımıza girdi ama şu anda bela

Farklı markalarda 11 bardak poşetinin 4'ünde, 11 demlik poşetinin ise tamamında mikroplastiğe rastlandı. Doç. Dr. Meral Yurtsever, "Poşet çaydaki plastiklerde polyester, polipropilen, polietilen olduğunu gördüm" dedi. Yurtsever, tek kullanımlık ürünlerin tamamen bırakılması uyarısında bulundu. Doğada çözünmesi yüzyıllar sürebilen plastikler bu süreçte boyutları 1 mikrometreyle 5 milimetre arasındaki parçacıklara, yani mikroplastiklere dönüşebiliyor.

Haber 07-06-22 08:00

2. Sayfa konuğu Aslı Hünel kimdir? Aslı Hünel nereli ve kaç yaşında? Eşi Savaş Yurtsever kimdir?

2. Sayfa konuğu Aslı Hünel; 1 Haziran Çarşamba günü canlı olarak ekrana gelen programın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ünlü şarkıcı, 2. Sayfa'da Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüsel'in sorularını yanıtladı. Peki 2. Sayfa'nın konuğu Aslı Hünel kimdir? Aslı Hünel nereli ve kaç yaşında? Eşi Savaş Yurtsever kimdir? İşte detaylar...

Magazin 01-06-22 10:33

Şinasi Yurtsever'den şaşırtan itiraf! Allah belamı versin bak! diyerek anlattı: Bunu yapan dünyadaki tek insanım

Şinasi Yurtsever, konuk olduğu bir YouTube programında Hakan Bilgin’e samimi açıklamalarda bulundu. İşler Güçler, Kardeş Payı, Tutunamayanlar gibi dizilerde canlandırdığı karakterlerle bilinen ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever'in geçmişte yaşadığı bir anı izleyenleri gülümsetti. Öğrencilik döneminde sürekli ısrar ettiği için babasının araba aldığını söyleyen Şinsasi Yurtsever'in itirafı Hakan Bilgin'i kahkahaya boğdu.

Magazin 21-05-22 14:40

Yurtsever ne demek? Yurtsever kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Yurtsever kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Yurtsever kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:02

Üç Kız Kardeş'in Rüçhan'ı Veda Yurtsever'in eski eşini gören inanamadı! Güldür Güldür'ün efsane ismi çıktı

İclal Aydın'ın aynı adlı eserinden uyarlanan Üç Kardeş dizisi, Kanal D ekranlarında iddialı bir başlangıç yaptı. Üç Kız Kardeş dizisinin başrollerini Özgü Kaya, Almila Ada, Melisa Berberoğlu, İclal Aydın ve Reha Özcan paylaşıyor. Dizide hayat verdiği 'Rüçhan' karakteriyle izleyiciye korku salan ünlü oyuncu Veda Yurtsever hakkında şaşırtan bir detay ortaya çıktı.

Magazin 01-03-22 11:36

HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever seçildi

Hakimler ve Savcılar Kurulunda boşalan üyelik için Havvanur Yurtsever seçildi.

Haber 24-11-21 17:58

Dört Köşe filmi nerede çekildi? Dört Köşe filminin oyuncuları kimler?

Dört Köşe filmi bugün televizyon ekranlarında yayınlanacak. Şinasi Yurtsever, Murat Akkoyunlu gibi isimlerin rol aldığı filmin oyuncuları ve konusu gibi detaylar araştırılıyor. Peki Dört Köşe filmi nerede çekildi? Dört Köşe filminin oyuncuları kimler? İşte film hakkındaki detaylar...

Magazin 22-11-21 18:19

Arapsaçı ne zaman ve nerede çekildi? Arapsaçı oyuncuları kimler?

Yerli film olan Arapsaçı'nın yönetmenliğini Ömer Faruk Yardımcı üstlendi. 30 Mart 2018'de vizyona giren Arapsaçı filminin oyuncu kadrosunda tanıdık simalar yer alıyor. Komedi türündeki filmde Hakan Meriçliler, başrolü Şinasi Yurtsever ve Açelya Topaloğlu ile paylaşıyor. İşte Arapsaçı oyuncuları...

Magazin 22-10-21 18:45

Salgın döneminde 600 bin toplu iğne kullanarak 10 tablo yaptı

Sanatçı Tuncay Yurtsever: - "Salgınla sanatsal faaliyetler durma noktasına gelmiş, sergiler kapanmıştı. 'Ne yapacağız' diye paniklerken pozitif bir olay oldu. O da evde kalırken daha fazla çalışmak istedim. Toplu iğneleri de internetten tedarik ettim" - "Normalde iki yılda 6-7 tane zor çıkarırken, 10 tablo çıkardım. Bu tablolarda yaklaşık 600 bin toplu iğne kullandım. Bu da yaklaşık 70 kilo ediyor"

Yurthaber 14-10-21 12:23

Iğdır elmasında rekolte beklentisi 40 bin ton

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu: - "Şarkılara bile konu olmuş bir elmamız var. İlimizde yaklaşık 18 bin dekarın üzerinde elma bahçemiz var" - Üreticilerden Şükrü Yurtsever: - "Meyve kaliteli olunca talep de görüyor, tadına bakanlar çok beğeniyor"

Yurthaber 11-09-21 11:19

Van'da sele kapılan Kader Yurtsever ve annesi konuştu: Çok korktuk, kıyamet gibiydi

Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi'ni etkileyen sağanak, sele neden oldu. Kaybolan kardeşi Mustafa'yı ararken sel sularına kapılan Kader Yurtseven, mahalledeki Emine Sıcak tarafından son anda kurtarıldı. Yurtseven, hala olayın şokunu yaşadığını anlatırken, ''Sel sırasında çok korktum. Çok zor bir duygu. Anlatılacak bir şey değil'' dedi. Anne Selime Yurtseven ise gözyaşlarıyla, ''O sırada ben de bayıldım. Kıyamet gibiydi. Sel ne varsa beraberinde götürdü'' diyerek ağıt yaktı.

Haber 01-08-21 12:03

Fransa'da Generallerin Bildirisi Tartışma Yarattı

Fransa'da emekli generallerin "Yöneticilerimize açık mektup" başlıklı bildirisinde, "Bir an önce değerlerimizi savunan yurtsever adımlar atılmazsa, Fransa'da bu büyüyen kaos iç savaşla sonuçlanacak ve sizin sorumluluğunu taşıyacağınız binlerce can kaybı olacak" ifadeleriyle hükümeti uyardı

Haber 28-04-21 17:18

Müdür Keleş, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle kurumda görev yapan kadın personellerle bir araya gelerek onların gününü kutladı.8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla KYK Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde görev yapan kadın personellere karanfiller dağıtıldı.Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Müfettiş Yardımcıları Murat Yurtsever, Aslı Kahraman Yıldızoğlu ve Ömer Özcan, kurumda görevinde göstermiş olduğu başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı 9 kadın personelle teşekkür belgesi de takdim etti.Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Müdür Fikret Keleş, “Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir.

Yurthaber 08-03-21 17:39

“Sol”u Hedef Alan Trump’tan “Yurtsever Eğitim” Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Arşiv Müzesi’ndeki konuşmasında, ülke genelindeki protestolara değinerek solu hedef aldı. Şiddet olaylarını okullardaki eğitimle ilişkilendiren Trump, “Yurtsever eğitim” çağrısında bulundu

Haber 18-09-20 02:17

Dünya Barış Günü’nde Küçükçekmece Belediyesinden 10 dilde “Barış şiiri

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Küçükçekmece Belediyesi, Ataol Behramoğlu’nun çevirisi ile Türkçe’ye kazandırılan ‘Barış’ şiirini 10 dilde yeniden dile getirdi.Yannis Ritsos, Yunanistan’ın İkinci Dünya Savaşı ve iç savaş yıllarında bir yurtsever olarak duyduğu toplumsal acıları Barış isimli şiirinde dile getirdi.

Yurthaber 01-09-20 15:12

Enerji sektöründeki kadınlardan altyapı ve dijitalleşme vurgusu

GÜYAD Genel Sekreteri Aygün: - "Enerji sektöründe altyapı olanakları sayesinde hizmette aksama, enerjide azalma ya da yokluk hissedilmedi" - "Bu süreçte enerji sektöründeki altyapı ve dijitalleşmenin önemi ortaya çıktı" - TÜREB Genel Koordinatörü Yurtsever: - "Mevcut şartlar bizi yalnızca enerjide değil, yaşamın her alanında daha temiz kaynaklı sistemlere yönelmeye zorluyor"

Yurthaber 01-09-20 11:02

Dönem başı müdürler toplantısı yapıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Türker Yurtsever, Coşkun Demir, Okul ve Kurum Müdürlerinin katılımı ile 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Dönem Başı Müdürler Toplantısı yapıldı.Toplantıda 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ve hijyen şartları değerlendirildi.

Yurthaber 27-08-20 16:27

Dr. Mete Ersoy vefatının 3. yıl dönümünde Milas’ta dualarla anıldı

Milas’ta eğitim ve sağlık alanında kazandırdığı eserlerle tüm Milaslıların gönlünde taht kuran, hayırsever Doktor Mete Ersoy, kabri başında dualarla anıldı.Milas’ta 28 Temmuz 2017 tarihinde yaşamını yitiren hayırsever Doktor Mete Ersoy, Milas Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Havva Ersoy Anaokulu, Dr.

Yurthaber 29-07-20 16:23

Şinasi Yurtsever: Bu zihniyetteki tikilere tahammül edemiyorum

Sosyal medya hesabı üzerinden pasaportundaki Bingöl damgasını gösteren ve bu duruma isyan eden bir Twitter kullanıcısı bir anda Trend Topic oldu.

Magazin 23-04-20 13:37

Özlem Öğretmen anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Muğla’nın Milas ilçesinde yürütülmekte olan Kitabım Kütüphanen Olsun eTwinning projesi kapsamında 26 Ağustos 2017 tarihinde trafik kazasında hayatını kaybeden Havva Ersoy Anaokulu Öğretmeni Özlem Özdemir Ergin anısına hatıra ormanı oluşturuldu.Kuruculuğunu Beçin İlkokulu Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni Kader Duman ve kurucu ortaklığı Havva Ersoy Anaokulu Müdür Yardımcısı Ümran İnce’nin yaptığı Kitabım Kütüphanen Olsun eTwinning projesi kapsamında ve proje üyeleri Havva Ersoy Anaokulu öğretmenleri Nagihan Elüstü, Pelin Ülkü Nacakcıoğlu, Mutlu Özmen, Sevilay Can Özkaya, Cumhuriyet İlkokulu okul öncesi eğitim öğretmeni İpek Özek tarafından hatıra ormanı için fidan dikim etkinliği düzenlendi.2017 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Özlem Özdemir Ergin anısına gerçekleşen fidan dikimi etkinliğine katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever öğrenciler ile birlikte fidanlar dikerek öğretmen Özlem Özdemir Ergin Hatıra Ormanı oluşturdular.Milas Kaymakamı Eren Arslan “elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz öğretmenimiz merhum Özlem Özdemir Ergin anısına anaokulu öğrencilerimiz ile birlikte fidan diktik.

Yurthaber 21-02-20 10:32

Arapgir, Ağın ve Kemaliyeliler depremzedeler için buluşacak

Malatya’nın Arapgir,Elazığ’ın Ağın ve Erzincan’ın Kemaliye Belediye Başkanları depremzedeler için bir araya geldi.Fırat Havzası’nda yer alan Arapgir,Kemaliye ve Ağınlı vatandaşlar düzenlenecek etkinlikle depremzedeler için bir araya geliyor.Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu,Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman 29 Şubat 2020 Cumartesi günü Malatya’da, Nikah ve Düğün Salonu’nda saat 19.30’da düzenlenecek etkinlik ile vatandaşlarla bir araya gelecek.Cengiz Yurtsever ile Malatya Musiki Cemiyeti Korosu’nun birer program düzenleyeceği üç ilçenin yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı etkinlikte elde edilen gelir Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderilecek.Etkinlik öncesi Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun ev sahipliğinde Arapgir’de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Malatya’da faaliyet gösteren Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kâmuran Sezer ve Yönetim Kurulu’ndan Abdullah Salkaya, yine Malatya’da faaliyet gösteren AKA (Arapgir, Kemaliye, Ağın) Derneği Başkanı Yusuf Sümer Yalçın ile Arapgir Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Erdem ve Gürbüz Bulut, Arapgir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mesut Kavas etkinliğe dair istişarelerde bulundu.

Yurthaber 20-02-20 15:47

Şahmeran Osmaniye'de ortaya çıktı

Yılanların şahı ve anası olarak efsaneleşmiş yarı insan mitolojik yaratık olan Şahmeran efsanesi figürü Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Karatepe Hitit Harabelerinde 2 bin 800 yıllık duvar kabartmasında ortaya çıktı. Araştırmacı-tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Şahmeran’ın doğuş noktasının Çukurova toprakları olduğunu söyledi.

Haber 20-02-20 11:45

Kulüp Başkanlarından Başkan Pekmezci’yi ziyaret

Bayburt’ta faaliyet gösteren Atlı Spor Kulübü Başkanları Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye ziyarette bulundu.Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkan Vekili Resul Tokay, 21 Şubat Atlı Spor Kulübü Başkanı Gökmen Bahadır, Dede Korkut Atlı Kulübü Başkanı Cafer Yurtsever, Genç Osman Atlı Spor Kulübü Başkanı İbrahim Pekmezci, İpekyolu Atlı Spor Kulübü Başkanı Ramazan Aydemir ve Çoruh Atlı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ertaç Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’yi makamında ziyaret ettiler.

Yurthaber 23-01-20 09:38

Milas’ta ’Eğitimde Ufuk Turu Çalıştayı” düzenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milas ilçesinde “Eğitimde Ufuk Turu Çalıştayı” düzenlendi.Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Türker Yurtsever, Şef Sergül Çevik, Güray Kubilay, Öğretmen Betil Çoban’ın Çalıştay Düzenleme Kurulu’nu oluşturduğu çalıştay Milas Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.İki gün süren çalıştayın ilk günü protokol konuşmaları ve bilgilendirme sunumlarıyla başladı.

Yurthaber 21-01-20 11:26

“Ata’ya Selam Olsun” projesi kapsamında kitaplar okunmaya başlandı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği tarafından hayata geçirilen “Ata’ya Selam Olsun Projesi” kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen Nutuk’lar okunmaya başlandı.Milli bilince sahip nesiller yetiştirmek, tarihten ders çıkarma bilincini oluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak, yapılan bilgi yarışmalarıyla rekabet duygusunu doğru yönetmeyi öğretmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, akademik başarıyı arttırmak, olgunluk seviyesi yüksek öğrenciler yetiştirmek, öğrencilere muhakeme yetisini kazandırmak, grup çalışması alışkanlığı kazandırmak, teknoloji bağımlılığı ile mücadele etmek, 2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtilen “Eğitim, uluslararası değerlerin yanında milli değerlere de sahip çıkarak geliştirilmeli” hedefinin gerçekleşmesine katkı sağlamak, olumlu okul iklimini oluşturmak, sorgulama yetisi güçlü bireyler yetiştirmek ve okuduğunu aktarma becerisini geliştirmek amacıyla Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilcisi Muzaffer Kafalı tarafından atılan imzalarla hayata geçirilen “Ata’ya Selam Olsun Projesi” kapsamında Milas’ta eğitim öğretim gören yaklaşık 7 bin 400 öğrenciye Nutuk dağıtılmıştı.Kitap dağıtımı sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Akın Coşkun, Türker Yurtsever, Coşkun Demir Merkez Ortaokulunu ziyaret ederek, kitap dağıtılan öğrencilerle bir araya geldiler.Öğrencilerle sınıfta Nutuk okuyan Bal ve şube müdürleri öğrencilere proje kapsamında düzenlenecek olan bilgi yarışmalarında başarılar dilediler.5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri arasında düzenlenecek olan bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere bilgisayar, tablet ve bisiklet diğer katılımcılara da kitap setleri hediye edilecek.

Yurthaber 14-01-20 14:45

Tutunamayanlar dizisi 1. bölümüyle sosyal medyayı salladı! Tutunamayanlar 2. bölüm fragmanı yayınlandı mı?

TRT 1'in yeni absürd komedi dizisi Tutunamayanlar, 7 Ocak Salı akşamı 1. bölümüyle ekrana geldi. Doğu Demirkol, Zafer Algöz, Ece Çeşmioğlu, Şinasi Yurtsever, Yeliz Kuvancı, Asuman Dabak'ın başrollerde oynadığı Tutunamayanlar dizisi ilk bölümüyle sosyal medyada gündem oldu. Leyla ile Mecnun'dan sonra ekranların yeni absürd komedisi olan Tutunamayanlar seyircinin beğenisini kazandı. Peki Tutunamayanlar 2. bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Magazin 08-01-20 01:45

Muğla mesleki eğitimi gelişiyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek liselerine verilen eğitimin niteliğini artırmak ve meslek liselerinin tercih edilen liseler arasında olmasını sağlamak amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı ile imzalanan proje kapsamında düzenlenen eğitimler sona erdi.Eğitimlerin sona ermesiyle birlikte Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Eğitmen Berke Funda, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.Sertifika töreninin açılış konuşmasında söz alan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal “Muğla’nın tüm ilçelerinde meslek liselerinde görev yapakta olan meslek öğretmenlerine eğitim merkezi olarak belirlenen 5 ilçede her bir grup için 3’er gün olmak üzere toplamda 15 gün süresince inovasyon eğitimi verildi.

Yurthaber 28-12-19 13:31

Semiha Altunkan ilk ve ortaokulu konferans salonuna kavuştu

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim öğretim hizmeti veren Semiha Altunkan İlk / Ortaokulu’na okul yöneticilerinin, okul aile birliğinin ve hayırseverlerin katkılarıyla konferans salonu kazandırıldı.Muğla’nın Milas ilçesinde, Akkent Mahallesi’nde bulunan yaklaşık bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Semiha Altunkan İlk / Ortaokulu’na yaptırılan konferans salonu düzenlenen törenle hizmete sunuldu.Konferans salonunun açılışına Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Teğmen Bilgin Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Mustafa Öz, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.Törende konuşma yapan Semiha Altunkan İlk / Ortaokulu Müdürü Hüseyin Demir, okulun tanıtımını yaparak, “Kurumumuz inşaatına Hayır Severimiz Semiha Altunkan Hanım Efendinin finansman lığı ile 1996 yılında başlanmış, aynı yılın aralık ayı sonlarında da bitmiştir.

Yurthaber 18-12-19 10:47

Şarkıcı Aslı Hünel, eşi Savaş Yurtsever ile öpüşme sahnesini kabul etmedi: Bu bizim mahremimiz

Ünlü şarkıcı Aslı Hünel, Bambaşka isimli albümündeki Bir Nefes şarkısına klip çekti. Klipte Aslı Hünel’e eşi Savaş Yurtsever eşlik etti. Ancak ikili senaryoda yer alan dudaktan öpüşme sahnesini "Bu bizim mahremimiz. Kendimize ve Türk halkına olan saygımızdan dolayı klipte öpüşmeyi doğru bulmadık" diyerek değiştirdi.

Magazin 06-12-19 02:39

3 boyutlu yazıcı eğitimi sertifika töreni düzenlendi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan ve desteklenmeye hak kazanan ‘3 Boyutlu Yazıcı ve Modelleme Sistemleri Eğitimi’ projesi eğitimlerinin sona ermesi ile sertifika töreni düzenlendi.Özel İMİ Koleji’nde düzenlenen sertifika törenine Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas - Bodrum Havalimanı DHMİ Baş Müdürü Mehmet Kaya, İlçe Müftü Vekili Salih Rıfat Şen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Ticaret ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sert, Özel İmi Koleji Müdürleri, Milas Mahalle Muhtarları, Eğitmen Onur Kızılarslan, okul ve kurum müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan öğretmenler katıldı.Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Gelecekte insanların her şeye ulaşma ve her şeyin yenisini yapmayla ilgili ilk adımlardan birisi olan üç boyutlu yazıcıların eğitimini öğretmenlerimize vererek çocuklarımıza aktarılmasını ve gelecek nesillerle ilgili yeni buluşlar, yeni icatlar ve düşündüklerini somut hale getirmelerini öngören bir projeydi.

Yurthaber 29-10-19 16:20

Trump’a belgeli yalanlama

Çukurovalı Tarihçi-Yazar Cezmi Yurtsever, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından atılan bir tweette, “Türkler ve Kürtler 200 yıldır savaşıyor” sözüne karşı Osmanlı arşiv belgesinde Türkler ile Kürtlerin bu coğrafyada yüzyıllardır dostça yaşadığının tarihi belgesini göstererek, “Trump sen tarih bilmiyorsun, bu tarihi belge senin yüzünde tokat gibi patlayacaktır” diye seslendi.Cezmi Yurtsever, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde açtığı sokak sergisinde Türk-Amerikan ilişkilerine dair yazdığı kitapları ve tarihi belgeleri sergiledi.

Haber 16-10-19 14:19

Uyuşturucuya tiyatrolu mücadele

Adana Kaktüs Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği organizasyonunda, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla, "Ayın Gölgesi" adlı oyun sahnelendi.Yazar ve yönetmenliğini Ali Pehlivan’ın yaptığı Mersin Sanev Tiyatro Okulu’nun oyuncuları Ali Ayhan, Yıldız Kılıç, Dilek Yurtsever, Melih Arslan ve Gazeteci Oğuz Topaçoğlu’nun rol aldığı oyun, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.Kaktüs Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Menzile Ocak, madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla böyle bir organizasyona giriştiklerini belirterek, ’’Ayın Gölgesi tiyatro oyunu bizim ilk etkinliğimiz.

Yurthaber 16-10-19 10:55