Zorunlu Askerlik Haberleri

Oğlunu askere götürmek için araç kiralamak istedi, şüphelenince gerçeği anladı!

Ankara'da Ali İhsan Karaağaç (45), oğlunu askerlik görevini yapacağı Hatay'a götürmek için araç kiralamak istedi. Karaağaç, internet üzerinden ulaştığı R.G.'ye araç kiralama bedeli olarak 5 bin lira gönderdi. Karaağaç, R.G.'nin kasko ücreti olarak da 18 bin lira istemesi üzerine araç kiralamaktan vazgeçip, parasının geri verilmesini talep edince dolandırıldığını anladı. Karaağaç, olayla ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haber 2024-05-19 17:22:28

Diyanet'ten Audi A8 açıklaması: İade edildi... Yeni kararları duyurdular

Uzun süredir tartışmaların odağındaki Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Audi A8 açıklaması geldi. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Başkanlığımız hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 araç iade edilmiştir. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Haber 2024-05-17 11:44:21

Edirne'de temsili askerlik yapacak engelli öğrencilere asker kınası yakıldı

Edirne'de bir günlük temsili askerlik yapacak engelli öğrencilere "asker kınası" yakıldı.

Yurthaber 2024-05-14 14:59:30

Bilecik'te engelli gençler için asker eğlencesi yapıldı

Bilecik'te, bir günlük temsili askerlik yapacak 3 engelli genç için eğlence programı düzenlendi.

Yurthaber 2024-05-14 08:08:10

Otomobil fiyatlarına indirim mi geliyor? Tüm gözler 7 Temmuz'da! Zorunlu olacak, sıfır araçlara özel kampanyalar gelebilir

Otomobil fiyatları için gözler 7 Temmuz tarihine çevrildi. Kritik tarih itibariyle sıfır araçlarda ek paket olarak satılan birçok özellik, artık zorunlu olacak. Yeni güvenlik teknolojileri, sıfır araçlarda standart pakete eklenecek. Vatandaşlar ise otomobil fiyatlarında indirim olacak mı, fiyatlar artacak mı? sorularına yanıt ararken, uzmanlar bazı fiyat düşüşlerinin olabileceğini ancak sonrasında yeniden artacağını belirtiyor.

Finans 13-05-24 07:04

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Mayısta yeni dönem başlamıştı... Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı belli oldu

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren oran belli oldu. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. SEDDK, 1 Mayıs itibarıyla hasar maliyet endeksi uygulamasını devreye almıştı.

Finans 09-05-24 14:51

Resmi Gazete'de duyuruldu: Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik

Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 09-05-24 07:12

TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı. TCMB, kredi büyümesini sınırlayıcı zorunlu karşılık uygulamasında da değişiklik yaptı.

Finans 09-05-24 00:45

Trafik sigortasında yeni düzenleme sinyali! Günler önce değişmişti: ‘Daha fazla prim ödeyeceği fiyatlama sistemi…’

Zorunlu trafik sigortası primleri için Mayıs ayının başında yeni bir düzenlemeye gidilmiş ve her ay asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri dikkate alınarak hesaplanacağı açıklanmıştı. Ancak yeni uygulamaya rağmen poliçe primlerinin maliyet artışlarını karşılayamaması sebebiyle sektör temsilcileri serbest tarife uygulamasına geçilmesini talep ediyor. Bu kapsamda trafik sigortası primleri için yeni düzenlemenin kapısı aralandı.

Finans 07-05-24 11:42

Sıfır otomobilleri ilgilendiren karar: 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak!

Avrupa Komisyonu'nun 7 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek yeni yönetmeliği, sıfır otomobiller hakkında önemli güvenlik önlemleri ve teknolojileri içeriyor. Bu zorunlulukları taşımayan araçların satışa mümkün olmayacak. İşte 7 Temmuz itibarıyla sıfır araçlarda olması gereken özellikler!

Finans 06-05-24 14:17

Fahiş fiyatlardan sonra şimdi de servis ücreti tartışması! Yüzde 20 uygulayan bile var! Uzmanlar uyardı: Bu yöntemle paranızı geri alabilirsiniz

Fahiş fiyatlar nedeniyle geçtiğimiz ay boykot düzenlenen kafe ve restoranlar bu kez aldıkları servis ücretleriyle gündemde. Hesaba yansıtılan servis ücretinin 'zorunlu bahşiş' olduğunu düşünen de var, uygulanması gerektiğini düşünen de... Uzmanlar ise servis ücretlerine karşı uyardı...

Finans 05-05-24 08:38

Yüzde 10, yüzde 15 hatta yüzde 20'ye varıyor! Sosyal medyada herkes fişlerini paylaştı: Restoranlarda 'zoraki bahşiş' uygulaması

Bahşiş bırakılmadığı gerekçesiyle hesaba servis ücreti adı altında eklenen ek ücret tartışmaları gündemde. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, bu tür ek ücretlerin haksız olduğunu belirtiyor. Tüketicilerin bu ücretleri zorunlu ödeme yükümlülüğü olmadığını vurguluyor ve ödeme durumunda şikayette bulunabileceklerini ifade ediyor.

Finans 03-05-24 12:09

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni uygulama: Bugün devreye alındı

Zorunlu trafik sigortasında Mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) 1 Mayıs'ta devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

Finans 01-05-24 11:28

SON DAKİKA! Simit fiyatlarına bakanlık ayarı: Zorunlu hale getirildi

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı simit fiyatları için harekete geçti. Fiyat tarifesinden bakanlığın onayı zorunlu hale getirildi.

Finans 30-04-24 08:17

Aras Bulut İynemli'nin yeni aşkı ısrarlı sorular sonrası gerildi! Cadı'nın yıldızı Buse Meral'den zorunlu aşk itirafı

Son dönemde adı Aras Bulut İynemli ile anılan güzel oyuncu Buse Meral katıldığı söyleşide aşk hayatına dair ısrarlı sorular karşısında gerildi. Buse Meral sorulara kısa kısa yanıtlar vererek aşk iddialarını doğruladı.

Magazin 30-04-24 07:31

‘Uygun maliyetli para toplamak adına…’ Mevduat faizleri, altın, borsa! Yatırımcılar için 32 gün uyarısı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yatırımcılar güncel mevduat faizi oranlarını merak ediyordu. Kamu ve özel bankalarda mevduat faizleri belli oldu. Peki faizler daha da artar mı? Ekonomist Muhammet Bayram vade seçimine dikkat çekti. Altın, dolar, borsa ve mevduat arasından hangisinin daha yüksek kazanç sağlayabileceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. “Zorunlu karşılıklar artabilir, o nedenle bankalar daha uygun maliyetli para toplamak adına mevduat faizlerini daha da yükselebilir” dedi.

Finans 27-04-24 09:58

KKM'de parası olanlar dikkat! Mevduat faizleri için Merkez Bankası'ndan yeni karar! Faiz oranı yükseldi

Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için son dakika kararı! TCMB'den TL mevduatı destekleyecek adım geldi. Merkez Bankası, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faizi yükseltti

Finans 25-04-24 14:34

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında ‘tavsiye edilen fiyat’a uymadılar: Poliçelerde yeni düzenleme

‘Tavsiye edilen fiyat’a uymayan sigorta şirketleri geçtiğimiz dönemde zorunlu trafik sigortası poliçe ücretlerine zam yapınca, araç sahipleri neredeyse kontak kapatma noktasına gelmişti. Yılbaşından bu yana artış yüzde 30’u bulurken, trafik sigortası fiyat belirlemede yeni bir yönteme geçildi. Artık trafik poliçelerinin belirlenmesinde ‘asgari ücret zamları’na bakılacak. Ancak asgari ücrete ara zam olmayacağı için normalde aylık yüzde 5-10 yapılan artışın yüzde 2-3’lere düşmesi bekleniyor.

Finans 25-04-24 08:41

23 Nisan'da öğrencilere özel kıyafet dikilmesini zorunlu tutulduğunu söyleyen anne sosyal medyadan isyan etti! Çocuk boynu bükük kenarda bekliyor

23 Nisan'da bazı okulların törenlere özel olarak öğrencilere kıyafet diktirmesi zorunluluğu getirdiğini söyleyen anne duruma sosyal medyadan yaptığı paylaşımla isyan etti. Parası olmayan ailelerin özel kıyafeti alamadığını söyleyen anne, "Parası olmayan ne yapsın? Çocuk boynu bükük kenarda bekliyor" dedi. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü anneye hak verdiğini söyledi.

Trend 23-04-24 13:45

Sürücüler dikkat! Araç muayenesiyle ilgili TÜVTÜRK'ten hatırlatma: 3 yıl boyunca zorunlu değil!

Araç sahiplerine TÜVTÜRK tarafından gelen hatırlatma mesajı gündem oldu. TÜVTÜRK'ten gelen mesajda yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığı hatırlatıldı.

Finans 21-04-24 07:26

e-Devlet DASK poliçe sorgulama: e-Devlet’ten DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye, deprem açısından yüksek potansiyele sahip ülkelerden biri olarak bilinmektedir. Doğal afetler karşısında yaşanılan binalarda ortaya çıkan maddi kayıpları önlemenin yollarından biri Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmaktır. DASK olarak da bilinen bu sigorta ile ilgili poliçe sorgulama işlemi yapılarak detaylı bilgilere ulaşılabilmektedir. Günümüzde bu işlemler e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden de yapılabilmektedir. Peki, e-Devlet’ten DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?

Haber 19-04-24 19:49

Yer: Zonguldak! Jandarma kıyafetli kadın ekipleri alarma geçirdi, kimliği şaşkına çevirdi: 'Çok pişmanım'

Zonguldak'ta jandarma üniforması giyerek kafelerde oturanlara Genel Bilgi Toplama (GBT) yaptığı iddia edilen genç kadın, gelen ihbar üzerine ekipleri harekete geçirdi. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmen olduğu ortaya çıkarken, ifadesinde "Askerlik mesleğine hevesim vardı. Ondan dolayı böyle bir işe kalkıştım. Çok pişman oldum" dedi.

Haber 19-04-24 19:24

e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama: e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten askerlik durum belgesi nasıl sorgulanır?

İnsanların kamu hizmetlerinden kesintisiz ve güvenli bir biçimde faydalanabilmesi için e-Devlet Kapısı sistemine kayıtlı olması gerekmektedir. Bu sistem aracılığıyla birçok kamusal kurumdan ve bu kurumların kullanıcılara sunduğu hizmetlerden hızlı bir şekilde yararlanılabilinmektedir. Bu hizmetlerden biri de Milli Savunma Bakanlığı tarafından sunulan askerlik durum belgesi sorgulama hizmetidir. Peki, e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Haber 18-04-24 18:43

2 bin 568 lira cezası vardı! Zorunlu uygulama bitti, araç sürücülerinin değişim telaşı başladı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibariyle sona erdi.

Finans 18-04-24 10:42

Zorunlu trafik sigortası sil baştan! Uygulama mayısta başlıyor! Zam gözüktü, en düşük trafik sigortası...

Zorunlu trafik sigortası tarifelerinde yeni dönem mayıs ayında başlıyor. Hesaplamalarda yeni bir evreye geçildi. Sürücüler için zam gözüktü. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin yayınladığı son verilere göre; otomobiller için en düşük trafik sigortası 4 bin 28 liraya çıktı. Mayıs hesaplamaları için işte bilmeniz gereken detaylar...

Finans 14-04-24 09:04

e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama: e-Devlet’ten mezuniyet belgesi nasıl alınır? Mezuniyet belgesi e-Devlet’ten alınır mı?

Gerek çalışma hayatına katılmak için gerekse askerlik gibi vatani bir görevi yerine getirebilmek için bazı evraklara ihtiyaç duyulabilmektedir. Mezuniyet belgesi de bu önemli evraklardan biridir. Günümüzde dijital dünyanın gelişmesiyle birçok işlem online olarak yapılabilmektedir. Mezuniyet belgesi sorgulama işlemi de e-Devlet aracılığıyla yapılabilen online işlemler arasında bulunmaktadır. Peki, e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama nasıl yapılır ve mezuniyet belgesi nasıl alınır?

Haber 11-04-24 19:22

Araç sigortası e-Devlet’ten nasıl bakılır? e-Devlet üzerinden araç hasar sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulama

İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte birçok işlem yetkili kurumlara gitmeden online bir şekilde yapılmaya başlamıştır. Bu işlemlerden biri de araç sigortası ve poliçe ile ilgili işlemlerdir. Araç sigortası, özel araba sahibi olan bireyleri son derece yakından ilgilendiren bir konudur. Her araç sahibinin zorunlu olarak trafik sigortası yaptırması önemlidir. Peki, araç sigortası e-Devlet’ten nasıl bakılır ve e-Devlet üzerinden araç hasar sorgulama nasıl yapılır?

Haber 11-04-24 19:21

Yasak kalkınca vatandaşlar oto lastikçilerde yoğunluk oluşturdu

Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Yurthaber 03-04-24 10:36

Askerlik arkadaşlarının son buluşması: 2 ölü, 1 ağır yaralı

İzmir’in Urla ilçesinde buluşan askerlik arkadaşlarının bulunduğu otomobilin karıştığı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.

Yurthaber 03-04-24 09:08

2 bin 568 lira cezası vardı! Araç sürücülerini ilgilendiren tarih belli oldu! Uygulama sona eriyor

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek. Uygulamaya uymayan sürücüler 2 bin 568 lira cezası ödüyordu.

Finans 24-03-24 14:06

Rekabet Kurulu devreye girdi! Yemeksepeti'ne soruşturma başlatıldı

'Yemeksepeti' isimli çevrimiçi yemek siparişi servisinin, platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4 ve 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddialarına ilişkin Rekabet Kurulu'nca soruşturma başlatıldı.

Finans 22-03-24 10:13

31 Mart yerel seçimi için nefesler tutuldu! YSK’dan beklenen açıklama geldi! İşte oy kullanma rehberi ve pusulalar…

31 Mart seçimlerine 10 günden az bir süre kala adaylar kıyasıya yarışına devam ederken YSK oy kullanma rehberini yayınladı. Seçmenler, nerede oy kullanacağını seçmen bilgi kağıdından veya internetten öğrenebilecek. Oy verme günü, seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. İşte oy kullanma ilgili tüm detaylar…

Haber 22-03-24 08:00

SEDDK maden çalışanlarının zorunlu ferdi kaza sigortası tarifesini güncelledi

Maden şirketlerinin çalışanlarına yaptırmakla yükümlü olduğu ferdi kaza sigortasında tarife ve teminatlar güncellenirken, kişi başına ödenen yıllık prim ücreti 4 bin 675 liraya, sakatlanma ve vefat için verilen teminat 1 milyon liraya çıktı.

Finans 19-03-24 11:58

Elektrikte yeni dönem başladı, EPDK'dan kritik karar! Bundan sonra zorunlu olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektrik piyasası katılımcılarının, mevcut teminat mektuplarını gelecek yıla kadar elektronik teminat mektubuna dönüştürmesi zorunlu hale geldi.

Finans 17-03-24 08:10

Sigara, nargile… Yönetmelik değişiyor: Darphane de işin içine girecek, zorunlu oluyor

Sigara içenleri de üretenleri de yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmelikte düzenlemeye gidiyor. Buna göre tütün mamulünün perakende satış fiyatı, paket üzerinde siyah zemin üzerine beyaz renkte “… TL” şeklinde yazılacak. Ayrıca sigara paketleme makinesine verilen izin, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek.

Finans 16-03-24 08:42

Hem ihtiyaç kredisi hem Türk Lirası mevduat faizleri… Dövizde iki yıl sonra ilk kez oldu, tüm tuşlara basıldı: Yarından itibaren uygulamaya geçiyor…

Ekonomi yönetimi piyasadaki likitide fazlasını çekmek için hamlelerini peş peşe yapıyor. Son olarak bankaların TL yükümlülük zorunlu karşılıklarına günlük bloke getirirken, yeni karar yarından itibaren uygulamaya konulacak. Bu adımların kısa vadeli TL mevduat faizlerinde yükselişe neden olması bekleniyor. Öte yandan sözlü talimatla bankacılık sektöründen ticari ve ihtiyaç kredi faizlerinin artırılmasının istendiği iddia ediliyor.

Finans 14-03-24 10:58

Merkez Bankası'ndan yeni zorunlu karşılık adımı! Mevduat faizlerini de etkileyecek

Merkez Bankası, bankacılık sistemindeki TL likiditeyi sıkılaştıracak yeni adımlarını duyurdu. Bugün yapılan değişikliğin mevduat faizlerini de etkilemesi bekleniyor. Uygulama, 5 Ocak 2025 tesis tarihine kadar devam edecek.

Finans 13-03-24 12:42

Semicenk'in yeni hali olay oldu! Görenler tanıyamadı: İki saattir videoda Semicenk'i arıyorum

Son günlerin en popüler isimlerinden biri olan Semicenk son olarak sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi. Şarkıcı bedelli askerlik için sakallarını kesti. Semicenk'in yeni halini görenler şaşırdı.

Magazin 11-03-24 16:17

Konut kredisinde yeni dönem! Bankalarda DASK harici sigortaya bakanlıktan önlem: Detaylar netleşti

Ticaret Bakanlığı konut kredisi çekmek isteyen vatandaşları, bankaların hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi isteklerinden korumaya yönelik bir adım attı. Tüketicinin talebi olmadan zorunlu deprem sigortası DASK hariç herhangi bir işlem yapılamayacak. Peki kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak zorunlu mu? Kredi sözleşmesinde dayatılan finansal ürün ve hizmetler için nereye şikayette bulunulur? İşte detaylar…

Finans 11-03-24 08:37

Zorunlu trafik sigortası fiyatları Mayıs’ta sil baştan! ‘Ciddi bir artış olabilir’ diyerek uyardılar: Hem indirimi kaçıracaklar hem de yüzde 200 fazla ödeyecekler

Zorunlu trafik sigortası için adımlar peş peşe atıldı. Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Trafik sigortası primlerinde Mayıs ayına kadar her ay yüzde 5 artış kararı alınmıştı. Ancak Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında değişiklik geliyor. Konuya ilişkin detayları anlatan TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, “Mayıs ayında da trafik sigortasında ciddi bir artış olabilir” dedi. İyi sürücü indirim kapacak, kötü sürücü yüzde 200 fazla ödeyecek…

Finans 09-03-24 11:09

Evi olan herkesi ilgilendiriyor: Zorunlu olacak, yeni sigorta yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde zorunlu afet sigortası getirmek istediklerini belirtti. Şimşek zorunlu afet sigortasının detaylarını da aktardı.

Finans 07-03-24 16:08

MEB'den son dakika duyurusu! Bütün özel okulları kapsıyor, veliler şimdiden sevindi: Önümüzdeki sene ücretsiz ve zorunlu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı yönetmelikleri değiştirdi ve uygulamalar kısa sürede devreye girecek. Fiyatlarıyla cep yakan özel okullar da bu değişikliklerden payını aldı. Bazı okullarda kitap fiyatları velileri isyan ettirirken önümüzdeki yıldan itibaren bu sorun ortadan kalkmış olacak. MEB, bakanlık onaylı kitapları özel okullara ücretsiz gönderecek ve bu kitapların okutulması zorunlu olacak. İşte detaylar...

Egitim 07-03-24 12:00

TCMB'den ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı! Resmi Gazete'e yayımlandı: 1 yıl bloke olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları kapsamında, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilecek. Buna göre, Merkez Bankasınca belirlenen kredilerin aylık yüzde 2 büyüme oranını aşan kısmı için TL cinsinden zorunlu karşılık 1 yıl süreyle bloke olarak tutulacak.

Finans 07-03-24 00:23

TikTok fenomeni Mükremin Gezgin gözyaşları içinde askerlik yerini duyurdu! Kadınım, kadınım diye...

Hamilelik videosuyla ünlenen TikTok fenomeni Mükremin Gezgin, askere çağrıldığını açıklamasıyla dikkat çekmişti. Çürük raporu alamadığını belirten Gezgin, 19 Mart’ta Ankara Haymana Askeri birliğine teslim olacağını açıkladı. Fenomen, yaptığı başka bir paylaşımda ise, gözyaşları içerisinde isyan etti.

Magazin 06-03-24 12:15

Son dakika | Erdoğan'dan ilk yorum geldi! Çok tartışılan 'bedelli askerlik' çıkışına böyle yanıt verdi: 'Kulağını çekmiş olmalılar'

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaştırdığı Özel'e sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Her gencimizin sahip olduğu bir hakkı kullananları böyle sakil bir şekilde hedef almak patavatsızlıktan ziyade bir zihniyet bozukluğunun işaretidir" dedi.

Haber 05-03-24 15:51

Son dakika | İzmir'de askeri helikopter zorunlu iniş yaptı! 1 personel yaralı

Son dakika haberi: İzmir'de bir askeri helikopter Urla'da zorunlu iniş yaptı. Helikopterdeki 1 personel yaralandı.

Haber 05-03-24 14:49

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-24 11:02

Araç sahipleri dikkat! AYM'den araç satışı ile ilgili dikkat çeken karar: Araç sigortası düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. İşte detaylar...

Haber 05-03-24 10:59

Fitre (Fıtır sadakası) kimlere verilir? Kimler fitre (Fıtır sadakası) vermeli?

Ramazan ayı ile birlikte 1 aylığına günlük hayatta yerini alan terimler vardır. Bu terimlerden biri de fitre veya bir diğer adı ile fıtır sadakasıdır. TDK'nin Türkçe Sözlük sayfasına göre fıtır sadakası, asli ve zorunlu ihtiyaçları dışında 80,18 gram altın veya bu değerde mala sahip olan Müslüman'ın zekâttan ayrı olarak ibadet niyeti ile ramazan bayramından önce fakirlere vermesi vacip olan sadaka demektir. Fitre (fıtır sadakası) vermek için ise bazı şartlar bulunur. Peki fitre kimlere verilir?

Haber 04-03-24 23:29