HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vatan Şaşmaz cinayetinde WhatsApp mesajları inceleniyor

Polis, Vatan Şaşmaz’ın hayatını kaybettiği korkunç cinayetle ilgili karanlık noktaları çözmek için ikilinin WhatsApp mesajlarını incelemeye aldı. Filiz Aker’in platonik aşk duyduğu sunucuyu kadınlar için tasarlanan Wesson’un ‘LadySmith’ silahı ile öldürdüğü tespit edildi. Polisin yaptığı incelemede Aker ve Şaşmaz’ın son 1.5 aydır telefonla görüşmedikleri bunun yerine mesajlaştıkları öğrenildi. Polis ikilinin mesajlarını incelemeye aldı.

Türkiye önceki akşamdan beri Vatan Şaşmaz’ın hayatını kaybettiği akılalmaz cinayeti konuşuyor. Şaşmaz ve onu öldürdükten sonra intihar eden 52 yaşındaki eski manken Filiz Aker’in yakınları olayın şokunu atlatamazken, Beşiktaş ’taki Conrad Oteli’nin 11’inci katında meydana gelen olayla ilgili yeni kriminal detaylar da gelmeye devam etti.

Gazetevatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre; Asayiş Şube Büro Amirliği ekipleri olayın ardından otelin kamera kayıtlarını incelemeye aldı. 1.5 aydır aynı otelde kalan Aker’in olay günü otelden dışarı çıkmadığı belirlendi. Olayın ortaya çıkmasının ardından polis, odada inceleme yaptı. Aker’in silahının bulundurma ruhsatlı olduğu belirlendi. Polisin yaptığı incelemede Aker ve Şaşmaz’ın son 1.5 aydır telefonla görüşmedikleri bunun yerine mesajlaştıkları öğrenildi. Polis ikilinin mesajlarını incelemeye aldı.

KADINLARA ÖZEL MODEL

Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’ı vurduğu silah Smith Wesson’un 9.65 çaplı mermi kullanılan ve kadınlar için özel tasarlanmış “LadySmith” modeli olduğu belirlendi. Diğer modellere nispeten küçük olan ve çantada taşınabilmesi için özel olarak tasarlanan modelin güçlendirilmiş namlusu var. Özellikle yakın mesafede son derece etkili vuruş gücüne sahip.

"YERE DÜŞÜNCE SIRTINA 3 KURŞUN DAHA SIKTI"

- Şaşmaz ile 2009 yılında yaşadığı kısa süreli ilişkinin ardından Şaşmaz’a karşı saplantılı bir döneme giren ve en son İranlı milyarder eşinden boşandıktan sonraAmerika’da yaşamaya başlayan eski manken Aker, Temmuz ayının son günlerindeİstanbul’a gelip Conrad Otel’e yerleşti.

- Şaşmaz ile ilişkisini devam ettirmek isteyen ve sunucuyu arayarak tehditkarvari konuşmalarda yaptığı öğrenilen Aker’in, 5 yıla yakın bir süre psikolojik tedavi görüp psikiyatrik ilaçlar aldığı ve olay günü de yeğeni Dora Ercan ve eşiyle otelin lobisinde bir süre oturup alkol aldıktan sonra yukarı çıktığı öğrenildi.

- Otelin güvenlik kameralarına göre Filiz Aker, oteldeki 1130 numaralı odasına saat 17.49’da girdi. Bundan tam 3 dakika sonra ise saatler 17.52’yi gösterdiğinde ise Şaşmaz odanın bulunduğu koridorda gözüktü. Kapıyı çalmadan önce telefondan mesaj attığı fark edilen Şaşmaz, odadan içeriye girdi.

- Polis bilgi notunda olayın mağduru olarak görülen Şaşmaz sırt bölgesine isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti. Polis kayıtlarında “şüpheli-müntehire” olarak belirtilen Filiz Aker’in ise sağ kulak üstünden başına giren bir kurşunla hayatını kaybettiği belirtildi. Şaşmaz’ın odadan çıkmak isterken sırtına isabet eden ilk kurşunun ardından yere düştüğü, Aker’in ise yere düşen sunucuya 3 kurşun daha sıktıktan sonra kendini vurduğu belirlendi.

- Olay polis kayıtlarına “Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar” olarak geçti. Emniyet bilgi formatında olay saati 19.00, olay bildirim saati ise 19.47 olarak belirtildi.

"BENİ DE ÖLDÜRMEK İSTİYORDU"

Filiz Aker, Eski Türkiye Güzeli Sevilay Öztürk ile bir dönem yakın arkadaştı. Birbirlerini mankenlik yaptıkları yıllardan tanıyorlardı. İki arkadaşın arası borsada çalışan bir broker yüzünden iki yıl önce açıldı. Filiz Aker, Sevilay Öztürk vesilesiyle tanıştığı brokera güvenerek borsaya girdi, yüklü miktar para kaybedince bunun faturasını Öztürk’e kesti. “O adamla beni sen tanıştırdın. Senin yüzünden milyonlar kaybettim” diyerek Sevilay Öztürk’e ölüm tehditleri yağdırdı. Dozu her geçen gün artan tehditler karşısında Sevilay Öztürk, “Hayati tehlikem var, bu kadın beni öldürmek istiyor” diyerek Filiz Aker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

ELDİVENİ AKSESUARMIŞ

Milliyet'te yer alan habere göre ise; Filiz Aker’in olay sonrasında yapılan ceset incelemesinde silahı kullandığı eline giydiği eldiven ile ilgili polisin açıklaması, eldivenin aksesuar amaçlı giyildiği yönünde. Yapılan incelemede, Aker’in sağ eli ve bileğinden dirseğine kadar barut izlerinin sirayet ettiği ifade edildi.

BUGÜN DEFNEDİLECEK

Vatan Şaşmaz’ın cenaze tarihi ve yeri belli oldu. Yapımcı ve menajer Polat Yağcı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Şaşmaz’ın cenazesinin bugün öğlen namazını müteakiben Güzeltepe Birlik Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’na defnedileceğini belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler