HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 bakanın istifası Resmi Gazete'de

Genel seçimler nedeniyle görevinden istifa eden, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarının yerine yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA(ANKA) Resmi Gazete'de, genel seçimler nedeniyle görevinden istifa eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine yapılan atamalar Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı'na yapılan bildirimin tarihi 2 Mart olurken, bildirime "Cumhurbaşkanlığı Yüce Katına" başlığı atıldı.

Bakanların Atanmasına Dair İşleme ilişkin Başbakanlık yazısında, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 6'ncı maddesi uyarınca, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacağı kaydedildi. Yüksek Seçim Kurulunun 31 Ocak 2015 tarihli ve 100 sayılı kararı ile seçimin başlangıç tarihinin 10 Mart 2015 Salı günü olarak tespit edildiği kaydedilen yazıda, "Bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114 üncü maddesi uyarınca 7 Mart 2015 tarihinden geçerli olmak üzere görevlerinden çekilen Bakanlardan;

Adalet Bakanlığına Kenan İpek,

İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Feridun Bilgin'in atanmaları, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının mezkûr maddesi gereğince uygun görülmüştür" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu tarafından yapılan bildirimin kendisine 6 Mart'ta ulaştığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler