HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

65. Hükümet yarın kurulabilir

65. hükümet yarın kuruluyor. Yeni kabine ve AK Parti MYK'nın yarın açıklanması bekleniyor.

65. Hükümet yarın kurulabilir

65. hükümetin Bakanlar Kurulu'nun ve AK Parti yeni MYK'nın yarın açıklanması bekleniyor. Öte yandan AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ile Başbakan Ahmet Davutoğlu sürpriz bir şekilde Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşme gerçekleştirdi.

65. hükümetin yarın kurulabileceği, yeni kabine ve AK Parti MYK'nın yarın açıklanabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu gece saat 23.00 sularında Ankara'ya dönecek.

Erdoğan'ın yarın sabah Binali Yıldırım'ı kabul edeceği, öğle saatlerinde de hükümetin açıklanabileceği konuşuluyor.

Yarın AK Parti Grup Toplantısının yapılıp yapılmayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

BAŞBAKANLIK RESMİ KONUTU'NDA GÖRÜŞME

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, saat 17.20'de, Başbakanlık Konutu'na geldi.

Başbakan Davutoğlu ileBinali Yıldırım'ın basına kapalı gerçekleşen görüşmesi, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede, devir-teslim öncesi hükümetin genel işleyişi ve devam eden süreçler üzerinde istişarede bulunuldu.

Genel Başkan Yıldırım, görüşmenin ardından, AK Parti Genel Merkezi'ne gitti.

GÖZLER YENİ KABİNEDE

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi.

Öte yandan, gözler bir yandan da yeni kurulacak kabineye çevrilmiş durumda. Yıldırım ve yakın çalışma ekibinin, yeni kabine üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Yeni kabinenin belli olmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla 65. Hükümetin kabinesi resmen kurulmuş olacak.

AK Parti’nin, yeni Merkez Yürütme Kurulu üyelerini ve kabine üyelerini yarın düzenlenecek toplantıyla açıklanması bekleniyor. Bu arada, Yıldırım, partisinin grubunu yarın saat 11.30’da toplayacak.

Öte yandan, Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haftasonu Diyarbakır’a yapacağı ziyarete eşlik edecek. Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından ilk ziyaretini Diyarbakır’a yapmıştı. Yıldırım, Genel Başkan olmasının ardından da ikinci yurtiçi ziyareti yine Diyarbakır’a yapmış olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler