HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu görevi bu akşam iade edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün saat 19:30'da hükümeti kurma görevini iade etmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

Ahmet Davutoğlu görevi bu akşam iade edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 19.30'da kabul edecek.Davutoğlu'nun, hükümet kurma görevini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da seçimlerde birinci parti çıkan AK Parti'nin Genel Başkanı Davutoğlu'na vermişti.

Davutoğlu görevi almasının ardından CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden ise bir sonuç çıkmadı.

Son olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına elinden geleni yaptığını söylerken "Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim" demişti.

Davutoğlu, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek MKYK toplantısının ardından 19.30'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Görüşmede Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini Erdoğan'a iade etmesi bekleniyor.

SAAT 14:00'TE MKYK TOPLANTISI

Erdoğan ile görüşme öncesi AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 14.00'te toplanacak. Parti genel merkezindeki toplantıda hükümet kurma süreci değerlendirilecek.

Davutoğlu'nun TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmayacağını ifade etmesi üzerine gözler AK Parti MKYK'sına çevrildi. Toplantıda AK Parti'nin hükümet kurma süreci üzerinde durulacağı belirtildi. MKYK toplantısında, hükümet kurma sürecinde CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine partinin yol haritası belirlenecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler