HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yaşananlar ne 1980'li ne de 1990'lı yıllara benzemektedir. Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur" dedi.

Bahçeli: Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur

MHP lideri Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, teröristlerin il ve ilçe merkezlerine konuşlanması esnasında valilerin ve hükümetin hangi tedbirleri aldığının şaibeli olduğunu ifade etti."Türkiye düşmanlarının silahlanıp saldırı konumuna geçerken, buna seyirci kalan, göz yuman, ağırdan alan, sessizce izleyen kim varsa dökülen şehit kanlarında ileri düzeyde payları ve sorumlulukları vardır ve apaçık da ortadadır" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yaşananlar ne 1980'li ne de 1990'lı yıllara benzemektedir. Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur.Kurulan barikatlar, açılan hendekler, sıkılan kurşunlar, patlayan bombalar adeta milletin bağrına saplanmış hançer, Türkiye'nin hakkında yazılmış infaz fermanıdır. Bunlar oluyorken PKK'yı görmezden gelip günlük cari faaliyetlere dalan kamu görevlileri ise işbirlikçi olup haklarında adli ve idari takibat mutlaka yapılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"ABD'NİN VATANDAŞLARINI UYARMASI MEŞRU VE DOSTANE SAYILMAYACAK"

Türkiye'nin terörle mücadele ederken, "dost ve müttefik" görünümlü ABD'nin Ankara'daki Büyükelçiliği vasıtasıyla korkuları tırmandırmasının masum ve sıradan görünmediğini de savunan Bahçeli, "ABD Büyükelçiliği'nin kendi vatandaşlarına on dokuz ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması, hiçbir açıdan meşru ve dostane bir tavır sayılamayacaktır" dedi.

"TÜRK DÜŞMANLIĞI İŞLEYEN YABANCI MİHRAKLAR AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLARDIR"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dünya Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği ABD'de Başkan Barack Obama ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her ABD seyahati öncesi veya sonrası, meydana gelen terör saldırıları da mide bulandırıcı planlamaların ve düşmanca niyetlerin varlığına karine teşkil etmektedir. Türk milleti terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi sahibi ülkeleri görmekte ve bilmektedir. Fakat hiçbir güç aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır. Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır."

Mardin ve Hakkari'de devam eden operasyonlarda şehit düşen askerlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Bahçeli, "İki günde terör on sekiz fidanımızı, on sekiz yiğidimizi kalleşçe, kahpece, alçakça bizden almış; analarından, babalarından, sevdiklerinden koparmıştır. Yaşananlar ne 1980'li ne de 1990'lı yıllara benzemektedir. Türkiye olağanüstü şiddet şartlarına mahkumdur" dedi.

Bahçeli ayrıca Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 12 Azerbaycan askerine için de başsağlığı diledi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler