HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: Bana mazeretle gelmeyin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez AK Parti Grup Toplantısı'nda vekillere hitap etti.

Başbakan Davutoğlu: Bana mazeretle gelmeyin

ANKARA (ANKA-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te ilk grup toplantısını yaptı. Davutoğlu, partiye uyarı gibi nasihatlerde bulundu, sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'avurgu yaptı, AK Parti'yi övdü. CHP'yi de sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, sözlerine ise "AK Parti kahramanlar grubudur" diye başladı. Davutoğlu'nun önemli uyarısı ise "Bana mazeretle gelmeyin" şeklinde oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Sözlerine "AK Parti kahramanlar grubudur" diye başlayan Ahmet Davutoğlu, "Mazlumların umudu TBMM ve TBMM'nin merkezini oluşturan AK Parti grubudur. Tarihi süreçler tarihi sınavları beraberinde getirirler" dedi.

Bugünün özel bir anlamı olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu şöyle dedi:

"Bugün 1 Eylül iki özel anlamı beraber yaşıyoruz. Bugün Uşak'ın kurtuluş günü. Aynı zamanda Dünya Barış Günü. Anlamlı bir günde grup toplantısını yapıyoruz. Uşak'ın kurtuluşu Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşunu müjdeleyen bir gündür. Çünkü o gün Yunan Komutan Trikopis silahını teslim etmiştir. Allah bize o 1. Meclis'in çalışma azmini nasip etsin ve bir kez daha milletimize esaret tattırmasın. AK Parti istiklalimizin teminatıdır. AK Parti aynı zamanda iç barış, bölgesel barış ve uluslararası barışın teminatıdır. Hiç kimse bu milleti etnik ve mezhepsel temelli ayırmada başarılı olamayacaktır. Sadece iç barışı değil bölgesel barış için de adım atan bir ülke varsa o da Türkiye'dir."

-"AK PARTİ KADROLARI BİR KAHRAMAN ORDUSUDUR"-

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile AK Parti Olağanüstü Kongre sürecini anlatırken sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vurgu yaparak övgüler dizdi.

AK Parti'nin bu süreçlerde kavgasız ve karmaşasız bir süreç geçirdiğini anlatırken, ileride siyaset bilimcilerinin, son 10-12 günde yaşananları incelediklerinde AK Parti kadrolarının sergilemiş olduğu tutumu "bir örnek tutum olarak tarihe geçireceklerini" söyledi.

AK Parti kadrolarının bir "kahraman ordusu" olduğunu vurgulayan Başbakan şöyle devam etti:

"10 günde yaşadığımız süreç AK Parti'nin nasıl sağlam bir temele dayandığının göstergesidir. İki büyük değişim yaşandı. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti genel başkanı devir teslimi yaşandı. Bunda başta Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayet çok önemlidir. 10 Ağustos'ta büyük bir devrim yaşadık. Halkımız ilk kez Cumhurbaşkanını seçti. İlahi iradeyi tecelli ettirecek duaları eden millet bizden yanadır. İlk defa aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı büyük bir onurla bu devir teslimi gerçekleştirdiler. Biz 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e demokrasi mücadelesinde gösterdiği çabalar için teşekkür ediyoruz. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da tüm desteğimizi vereceğimizi tekrarlıyoruz. E-muhtıralar verildi, doğrudan dolaylı tehditler yapıldı. Hatta bizim aramızdan da bazıları burayı terk ettiler. Bundan sonra da neyle karşılaşırsak karşılaşalım bu dik duruşumuz değişmeyecek. Başbakanlık devri de ilk defa hiçbir tartışma yaşanmadan gerçekleşti. Kongremizin adı olağanüstüydü pek çok konuda da olağanüstüydü. Atmosferi katılımı ve sıcağıyla bile olağanüstüydü. Ama sürecin işleyişi içinde hiçbir olağanüstülük yaşanmadı."

-BANA MAZERETLE GELMEYİN-

Dışişleri Bakanlığı görevini aldığımda diplomatlara söylediği sözle gruba gelecek ile ilgili uyarıda bulunan Davutoğlu şöyle dedi:

"Dışişleri Bakanlığı görevini aldığımda diplomatlara söylediğim bir şey vardı, "bana mazeretle gelmeyeceksiniz 24 saat yetmiyorsa 25. saati bulacaksınız, 6 gün yetmiyorsa 7. günü bulacaksınız' demiştim. Bana layık görülen makam; duyulan güven, ikram edilen makam değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Sizden tek bir talebim var bu sorumluluğu beraber taşıyalım. Ancak ve ancak kollektif bir akıl bu sorumluluğu taşır. Eğer burada sizce bir sapma olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, fitne fraksiyon sokmayacağız. Başka partilerde olduğu gibi şucular bucular gibi bir anlayışı sokmayacağız.Bizim gücümüz birliğimizden gelmektedir. CHP de birlik ve kardeşlik kurultayı demiş. Bizim milli birlik ve kardeşlik sürecimizden etkilenmişler galiba. Ama o çatı altında birliği kurmaları zor görünüyor."

30 Mart seçimleriyle ilgili hesabı olanların 30 Mart'ta istediklerinin olmadığını anlatan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimi destansı bir zaferle sonuçlandı. Şimdi hesapları 2015 seçimleriyle ilgili. Hükümet içinde tartışma olur mu diye düşünüyorlar. Hiç heves etmesinler. Bu AK Parti kadroları öyle bir kadro ki kendi içinde nefs hesabı yapmazlar" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler